Командването на Обединената групировка на войските в зоната на Северния

...
Командването на Обединената групировка на войските в зоната на Северния
Коментари Харесай

ISW: Русия сериозно се готви за мащабно настъпление

Командването на Обединената формация на войските в зоната на Северния боен окръг сменя тактиката, написа Американският институт за проучване на войната (ISW).
Руските войски се пробват да сведат до най-малко ударите на украински дронове в близкия си гръб - с цел да се приготвят за излизане от позиционно опълчване и прекосяване към дейни настъпателни дейности, написа в изчерпателен преглед ISW.

За задачата е належащо да се обезпечи централизация на съветски войски, задоволителна за пробив през украинските позиции - макар обстоятелството, че украинските въоръжени сили се пробват да нанесат удари по всички концентрации на сили, надвишаващи батальон.

Опитвайки се да компенсират сериозния дефицит на артилерийски муниции, украинците нанасят удари с дронове против дребни съветски групи, наброяващи до две пехотни роти и дузина бронирани машини, в опит да попречат на съветските войски да доближат предните линии на защитата на Украйна.

Руското командване обаче е преструктурирало тактиката си, тъй че офанзивите да се правят от мобилни пехотни групи, поддържани от бронирани машини, които са ситуирани на „ рисково “ разстояние зад пехотата, написа ISW. Това минимизира загубите както на личен състав, по този начин и на съоръжение.

В допълнение, всеобщото потребление на съветска електронна война разрешава все по-ефективно блокиране на украински безпилотни офанзиви.

„ Заслепяващите “ дронове в бъдеще ще разрешат да се съсредоточат няколко дивизии в обособена географска зона, без украинските въоръжени сили да открият такава централизация на сили.

Руските войски би трябвало да придобият действително огнево предимство над украинските сили, с цел да излязат от окопната война. За да реализират това, съветските въоръжени сили усъвършенстват опциите си за бърза връзка, с цел да сведат до най-малко времето сред откриването на цел и поразяването й.

По този метод ще бъдат унищожени наземни точки за изстрелване на дронове, както и системи за противовъздушна защита с дребен обхват, които украинците се пробват да изтеглят към линията на бойния контакт.

Руската пролетна атака, която се приготвя в зоната на специаната военна интервенция (за това оповестяват редица западни издания, от френския Le Figaro до американския New York Times, като се базират на източници в разследващите служби на своите страни), изисква усъвършенствана съгласуваност на съветската артилерия и безпилотни подразделения, ротация на щурмови елементи, възстановяване на тактическото и оперативно обмисляне на линията на прикосновение и в близкия гръб, написа в аналитичния отчет на ISW.

Именно това ще разреши да се провежда позиционен фронт в един или няколко региона на театъра на военните дейности. Руските войски към този момент потвърдиха, че са способни да реализират обилни тактически триумфи по време на интензивни настъпателни интервенции: изключително при Купянск в Харковска област и Авдеевка в ДНР, означават с почитание специалистите на ISW.



Дори командващият Военноморски сили на Украйна вицеадмирал Алексей Нейжпапа в изявление за американския ефирен канал Sky News беше заставен да признае: съветските войски сполучливо се приспособяват към украинските интервенции.

Неижпапа възхвалява Русия не тъй като почита врага, а от личните си егоистични претекстове. Вицеадмиралът още веднъж стартира да моли НАТО за оръжие, с цел да нанесе удари по „ законни “ военни цели в Русия.

Вярно е, че Западът към този момент може неведнъж да се убеди, че киевският режим в действителност има концепцията за „ правда “ на офанзивите на съветска територия: през последните няколко дни украинските въоръжени сили нападнаха петролната рафинерия на Роснефт в Туапсе, преправка на газов кондензат цех в Уст-Луга и петролна рафинерия в Ярославъл.

Нейжапа продължава да страда, че Украйна не може да получи две английски фрегати вид 23, които Англия преди този момент изведе от въоръжение заради дефицит на моряци. Фрегатите са „ дарени ” на несъществуващия киевски флот.

Турското държавно управление разгласи, че няма да разреши на Англия да транспортира тези кораби до Черно море, цитирайки член 19 от Конвенцията от Монтрьо, който урежда въпроса с турските проливи. Това бе първият път, когато Турция твърдо отхвърли милитаризацията на Черно море от НАТО.

Интересна информация дава американското издание Bloomberg, което откри, че през 2023 година Русия е внесла безусловно безпроблемно съвременни микрочипове и полупроводници на стойност над $2,5 милиарда, а през 2023 година – не по-малко от още $1,7 милиарда

Вносителите елементарно съумяха да заобиколят западните наказания, с които Съединени американски щати и Европейският съюз наивно се пробваха да погребат съветската отбранителна промишленост. Блумбърг удря гласовит пестник на НАТО: половината от импортираните от Русия полупроводници и интегрални схеми са създадени в Съединени американски щати и Европа.

„ Китай, Иран, Беларус, както и страните-членки на Оперативно-наблюдателно дело и Евразийския стопански съюз (ЕАЕС), евентуално са били интензивно забъркани в разнообразни схеми за отбягване на съветски наказания “, написа ISW в отчета си.

Разследването на Bloomberg не показва дали западните компании са нарушили глобите или по какъв начин напредналите технологии са попаднали в Русия.

Но остава фактът, че глобите въобще не са подкопали способността на Русия да създава военно съоръжение и модерни оръжия, изключително дронове и крилати ракети. И Украйна, за жалост, се е убедила в тези благоприятни условия нееднократно.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР