Командването на Черноморския флот обяви предупреждение към моряците за наличието

...
Командването на Черноморския флот обяви предупреждение към моряците за наличието
Коментари Харесай

Руските военни: Украинска мина е дрейфирала в Черно море

" Командването на Черноморския флот разгласи предизвестие към моряците за съществуването на минна заплаха по корабоплавателния път в северозападната част на Черно море ", заяви съветското министерство на защитата.

То съобщи, че мината е оставена от украинските военноморски сили при започване на 2022 година по време на минирането на крайбрежната акватория на Черно море и съставлява заплаха за гражданските плавателни съдове.

Руското министерство на защитата заяви, че през март 2022 година две закотвени мини са дрейфирал и край крайбрежията на Румъния и Турция. Тогава украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в миниране на Черно море.

Мините, които попаднат в акваторията на Черно море по време на пълномащабна война, ще би трябвало да бъдат обезвреждани в продължение на доста години, предизвести през юни Дмитрий Плетенук, представител на Военноморски сили на Украйна.

" Акваторията е голяма, Черно море е надълбоко , за разлика от Азовско море. Ще ни трябват години, с цел да се оправим с всичко това... Това е работа за години ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР