Командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC), отговарящ

...
Командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC), отговарящ
Коментари Харесай

Иран заяви, че е идентифицирал мястото на израелските ядрени съоръжения

Командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC), отговарящ за нуклеарната сигурност, Ахмад Ахталаб разгласи готовността си да удари израелските нуклеарни уреди в отговор на „ вероятни дейности “ против нуклеарните уреди на Иран.  

Според Ахталаб съгласно интернационалните протоколи и разпореждания на Международната нуклеарна организация на всички страни е неразрешено да нападат нуклеарни уреди, само че Иран „ постоянно е бил подготвен да противодейства на тези закани през цялото време “, пише иранската осведомителна организация Tasnim.

Ахталаб твърди, че „ опасността “ за нуклеарните уреди на Иран от Израел разрешава на Техеран да преразгледа и да се отклони от декларираната си нуклеарна политика. Той означи, че в случай че Ерусалим „ желае да предприеме дейности “ против иранските нуклеарни центрове и уреди, той „ несъмнено ще се сблъска с реакция “.

Командирът на IRGC също разгласи идентифицирането на всички израелски нуклеарни центрове.

„ За да се отговори на вероятните им дейности, ръцете са на спусъка за изстрелване на мощни ракети за заличаване на разпознати цели “, сподели Ахталаб.

Припомняме, че в обявата на The Wall Street Journal от 15 април се показва, че Иран не е съумял да аргументи съществени вреди на Израел с стандартни оръжия заради софтуерното си несъвършенство, по този начин че Техеран може да прибегне до нуклеарна ескалация.

Припомняме, по данни на Ройтерс от 17 април Израел е решен да отмъсти на Иран за ракетните и безпилотни офанзиви в нощта на 14 април, само че дипломатите търсят метод да предотвратят пряк спор сред страните.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР