Командирът на Компонентното командване на Специалните операции на Федерална Република

...
Командирът на Компонентното командване на Специалните операции на Федерална Република
Коментари Харесай

Контраадмирал Щефан Плат: Изграденото до момента на СУТК „Црънча“ може да бъде еталон в НАТО

Командирът на Компонентното командване на Специалните интервенции на Федерална Република Германия Щефан Плат посети българските Специални сили през днешния ден . Заедно с основния сержант и група офицери от щаба на командването те бяха в Специализирания учебно-тренировъчен комплекс /СУТК/ „ Црънча “, където бяха посрещнати от командира на Съвместното командване на специфичните интервенции /СКСО/ генерал-майор Явор Матеев .

Работната среща сред командирите и щабовете на двете командвания се състоя по самодейност на контраадмирал Плат по отношение на дежурството на Компонентното командване за Специални интервенции на Силите за отговор на НАТО /NATO NRF SOCC/, чиято водеща страна в домейна Специални сили е Командването на специфичните интервенции на Бундесвера .

Пред делегацията бяха показани проява на качества на военнослужещите от Тактическата група за специфични интервенции /ТГрСО/, въоръжение, бойна и специфична техника и екипировка на Специалните сили на Българската войска.

Брифинг за основаването, развиването, структурата, задачите и дилемите на СКСО беше изнесен от началника на щаба на СКСО, а командирът на ТГрСО, която сега е в дежурство като част от NATO NRF SOCC от 1 януари тази година, срещна гостите със положението, задачата, дилемите, готовността и изискванията за подготовка на групата.

Контраадмирал Плат изрече своето удивление за огромния прогрес на българското Съвместно командване на специфичните интервенции с осъществените за доста къс интервал планове, свързани с превъоръжаването с бойни бронирани машини, специфична екипировка и снаряжение и средства за самостоятелна отбрана, както и множеството съществени инфраструктурни планове.

„ Изграденото досега на СУТК „ Црънча “ може да бъде пример в НАТО “ , означи контраадмирал Плат.

Той връчи на генерал-майор Матеев колаж, отразяващ главните детайли на немските специфични сили – сухопътни формирования за специфични интервенции, въздушен съставен елемент със лични летателни апарати и оперативно подчинено морско формирование за специфични интервенции, като акцентира, че съвместността е от първостепенна значимост за опциите на немското Командване на специфичните интервенции .

Генерал-майор Матеев увери немския си сътрудник, че българските Специални сили, както през предходните години, по този начин и сега се стремят оптимално да извършват условията на НАТО , изключително във връзка с заявените формирования и покриването на стандартите за оперативна съгласуемост.

През актуалната година избрания щабен персонален състав и ТГрСО водят съответна подготовка и поддържат нужната подготвеност според одобрените проекти .

„ В бъдеще ще се стремим да стигнем равнището на съвместност на немското Командване на специфичните интервенции, като развием и подготвим и въздушен и морски детайл за специфични интервенции “ , уточни още генерал-майор Матеев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР