Командирът на 123-та бригада генерал-майор Денис Иванов /Ташкент/ загина във

...
Командирът на 123-та бригада генерал-майор Денис Иванов /Ташкент/ загина във
Коментари Харесай

Още един руски генерал бе убит на фронта

Командирът на 123-та бригада генерал-майор Денис Иванов /Ташкент/ почина във войната с Украйна вследствие на удар с дрон-камикадзе по колата му. Той е бил на инспекция на положението на бойните позиции, написа Z-Телеграм канал WarGonzo, представен от " Сега ".

Иванов бе чест посетител на съветските пропагандни канали и е вторият погубен военачалник през юли.Посмъртно Ташкент е почетен със званието Герой на Русия.

На 11 юли стана известно, че командирът на 144-та мотострелкова дивизия генерал-лейтенант Олег Цоков е погубен вследствие на ракетен удар по база на съветските военни в окупирания Бердянск.

Разследване на " Медиазона " и bbc.ru, които проучват информация по открити източници, най-много некролози в съветските медии и обществени мрежи, демонстрира, че до момента е доказана гибелта нана осем съветски генерали във войната с Украйна.На фронта са починали още 251 съветски офицери с сан подполковник.

Най-често офицерите умират след ракетни удари. Така да вземем за пример в град Приморск Въоръжените сили на Украйна унищожиха военна база, хранилища и щаба на 35-тата общовойскова войска. Там почина освен началникът на щаба Сергей Горячьов, само че и над 20 офицери. Командващият 35-а войска Сергей Нирков бе тежко ранен.

Министерството на защитата на Русия в никакъв случай не удостоверява ударите по щабовете, както и гибелта на високопоставени военни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР