Колумбийският президент Густаво Петро каза в сряда, че неговото правителство

...
Колумбийският президент Густаво Петро каза в сряда, че неговото правителство
Коментари Харесай

Колумбийският президент протестира пред Русия заради трима ранени колумбийци в Краматаорск


Колумбийският президент Густаво Петро сподели в сряда, че н еговото държавно управление ще изпрати нота на дипломатически митинг до Русия, откакто трима колумбийски жители бяха ранени при в Източна Украйна, при която починаха 11 души и минимум 56 бяха ранени , цитира думите му Анадолската организация

Серхио Харамильо, който беше основен кротичък договарящ с колумбийските партизаните за държавното управление в Богота, писателят Хектор Абад Фасиолинс и журналистката Каталина Гомес Анхел бяха пътували до Украйна за панаир на книгата в Киев са били в ресторанта в Краматорск, когато ракетата е паднала във вторник.

" Русия атакува трима беззащитни колумбийски цивилни. По този метод нарушава обичаите на войната. Министерството на външните работи би трябвало да връчи дипломатическа нота на митинг ", съобщи Петро в " Туитър ". " Очакваме безвредното и завръщане в домовете им и излекуване на Серхио, Хектор и Каталина. "

Това бяха най-директните изказвания, направени от държавното управление на президента Петро, който до момента не е споменавал дейностите на Русия.
 Украйна осъзна, че изостава от Русия в ухажването на Глобалния юг
Украйна осъзна, че изостава от Русия в ухажването на Глобалния юг

Външният министър Дмитро Кулеба стартира обиколка из африканските страни

Тримата колумбийци бяха в компанията на украинската писателка Виктория Амелина, която съгласно изказването Харамильо и Фасиолинс " е в сериозно положение заради пострадване на черепа ". Тримата колумбийци са получили леки пострадвания и са били лекувани в локална болница.

Ракетата е избухнала в многолюден регион, цялостен с жилищни здания, магазини и заведения за хранене в Краматорск, който се намира в Донецка област. Досега при офанзивата са убити 11 души, в това число 14-годишните близначки Юлия и Анна Аксенченко. Загина и 17-годишно момиче, а бебе е с пострадвания по главата .

Украинският президент Володимир Зеленски осъди нападението във вечерното си послание.

" Днес съветските терористи... брутално бомбардираха Краматорск (с) ракети С-300 ", сподели той. " Моите съболезнования на членовете на фамилията и приятелите " на починалите.

Украинската разследваща организация заяви, че е арестувала гражданин, за който се твърди, че е оказал помощ за координирането на удара, като е изпратил видеозаписи от ресторанта на съветската войска.
 Ще върне ли победа на Украйна крилете на Запада?
Ще върне ли победа на Украйна крилете на Запада?

Войната в Украйна разруши и мита, съгласно който огромна част от страните на Юга, изключително в Африка, Азия и Латинска Америка, постоянно се причисляват в огромни интернационалните рецесии към визията за света и тактиката на западните демокрации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР