Колумбийска жена роди малко момиченце, чийто близнак живее в нея

...
Колумбийска жена роди малко момиченце, чийто близнак живее в нея
Коментари Харесай

Роди се момиченце, чийто близнак живее в нея

Колумбийска жена роди малко момиченце, чийто близнак живее в нея и по-специално – в коремната област.

Това е необичаен случай на ембрион в ембриона. Не е изцяло нечувано, само че в здравната литература са документирани по-малко от 100 обстановки като тази.

Ицамара се ражда в колумбийския пристанищен град Баранкиля. Лекарите виждат, че нещо не е наред с коремната й област, още до момента в който е в утробата на майка си – Моника Вега. Това също е извънредно, защото въпросното положение се вижда едвам в ранното детство. В един извънредно необичаен случай докторите диагностицират 47-годишен мъж с „ ембрион в ембриона “.

По време на ултразвук в 35-тата седмица от бременността лекарите виждат нещо, което на пръв взор приличало на киста, само че при по-задълбочено изследване се оказало ембрион в коремната област.

Самата Ицамара се ражда на 22 февруари – след цезарово сечение в 37-та седмица. Тя е била здрава и е тежала 3,2 кг. Още на идващия ден лекарите я оперират, с цел да отстранят едвам формиралия се, само че към момента възходящ близнак. Той е бил висок 14 мм. Не е имал сърце или мозък, единствено съществени крака. След прерязват пъпната шнур, която ги е свързвала, ембрионът починал.

Учените не са сигурни за какво се получава това положение. Те допускат, че то поражда първи те няколко седмици от бременността с близнаци, когато единият зародиш безусловно обгръща другия.

Ицамара е в положително положение и ще се възвърне напълно.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР