Колумбия, Южна Каролина. Губернаторът на Южна Каролина Хенри МакМасър, от

...
Колумбия, Южна Каролина. Губернаторът на Южна Каролина Хенри МакМасър, от
Коментари Харесай

The Hill: Губернаторът на Южна Каролина намали финансирането на клиниките за аборти

Колумбия, Южна Каролина. Губернаторът на Южна Каролина Хенри МакМасър, от Републиканската партия, изиска от държавните организации да бъде понижено финансирането на клиниките за аборти, от щатската и федералната хазна, написа The Hill.
Заповедта ще принуди държавните организации да спрат да финансират клиниките, без значение дали това става посредством грант, контракт, ръководени от щата федерални средства, или „ каквато и да е друга форма “.
Освен това, МакМастър е насочил Държавното поделение по опазване на здравето и човешки услуги да потърси отвод от Федералното държавно управление, което му разрешава да изключи клиниките за аборти от мрежата на страната на доставчиците на медицински услуги.
„ Има разнообразни организации, клиники или други здравоохранителни заведения в Южна Каролина, които получават пари на данъкоплатците, с цел да оферират значими здравни услуги за дамите и услуги по Семейно обмисляне, без да правят аборти ", съобщи Макмастър в изказване.
„ Доларите на данъкоплатците не би трябвало да субсидират, непосредствено или косвено, тези, които оферират аборт, като Семейното обмисляне (Planned Parenthood,, е организация с нестопанска цел, която обезпечава грижи за репродуктивното здраве в Съединените щати и в международен мащаб – бел. ред.)
Подобно искане, само че в щата Тексас, беше блокирано от Федерален арбитър.
Агенция „ Фокус “ осведоми, че въпросът, дали би трябвало да бъдат неразрешени абортите, е съществена разграничителна линия в политическия живот на Съединени американски щати от повече от 100 години.
Закон, признат през 1900-ата година, дефинира осъществяването на аборт като углавно закононарушение, като се изключи случаи, когато животът на майката може да е в заплаха. Въпреки това, практиката продължава и през 30-те години на XX век, лекарите правят приблизително по 800 хиляди аборта годишно.
Борбата на законодателно равнище продължава, посредством разнообразни маневри, до 22 януари 1972 година, когато интервенцията е приета за легална.
Обществото се е разделило в два лагера – „ за живота “, главно от последователи на Републиканската партия, а съществена движеща мощ са евангелистите от междинните и южните щати, които са мощно обвързани с идеята, а и имат голямо въздействие в „ Националния Републикански Комитет “ и „ за избор “ – прякорът, на тези, които смятат, че майките сами би трябвало да вземат решение дали да родят или да умъртвят плода. Разбира се, съществена движеща мощ в тази група са Демократите.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР