КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Жена от Южна Каролина, която

...
КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Жена от Южна Каролина, която
Коментари Харесай

Жена от Южна Каролина търси яснота относно забраната на абортите в съдебно дело, подкрепено от Planned Parenthood

КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Жена от Южна Каролина, която е пътувала другаде за аборт единствено дни откакто е навършила шест седмици бременност, желае съдът да удостовери че щатската възбрана за процедурата – когато може да бъде открит „ сърдечен темп на плода “ – не би трябвало да влиза в действие до по-късен стадий от бременността.

В дело, заведено в щатския областен съд в понеделник, Тейлър Шелтън и планувано родителство Главният медицински шеф на Южен Атлантик доктор Катрин Фарис твърди, че ръководеният от републиканците щатски законодателен орган е дал две разнообразни дефиниции на „ сърцетуптене на плода “ в своя закон, ограничителен абортите. Те споделиха, че вярното пояснение е, че възбраната стартира към девет седмици, а не шест седмици, както се практикува сега.

Жалбата бележи още един опит на доставчиците на аборти да облекчат по този начин наречения щатски закон за сърдечния темп на плода. Върховният съд на Южна Каролина промени курса предишното лято, когато удостовери възбраната, сле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР