Колумбия е зелена, топла, шарена, евтина и весела. Накратко, чудесно

...
Колумбия е зелена, топла, шарена, евтина и весела. Накратко, чудесно
Коментари Харесай

Зимно лято в Колумбия

Колумбия е зелена, топла, шарена, евтина и радостна. Накратко, отлично място да избягаш от зимата и да прекараш малко лято. А за дните там има две съществени други възможности - за градски туризъм - исторически и кулинарен, както и за разноски в природата и най-много в националните зелени паркове в Андите и по крайбрежието.При повече време приятна добавка е подскачане до Еквадор и неговите острови Галапагос.

Колумбия е зелена, топла, шарена, евтина и радостна. Накратко, отлично място да избягаш от зимата и да прекараш малко лято. А за дните там има две съществени други възможности - за градски туризъм - исторически и кулинарен, както и за разноски в природата и най-много в националните зелени паркове в Андите и по крайбрежието.

При повече време приятна добавка е подскачане до Еквадор и неговите острови Галапагос.
Начало в Богота
Столицата на Колумбия - Богота, е огромна (около 8 млн. население) и е на високо - на към 2600 метра. Добра визия за града дава взор от хълма Монсерат, който може да се изкачи с въжен превоз или по стълби.

Богота съчетава модерност и достоверност. Испанското наличие е очевидно в центъра - катедрали и други остарели здания в историческия център на града. Нови небостъргачи и лъскави квартали се издигат в сърцевината, а гетата остават в покрайнините. Улиците са изрисувани с графити на известни колумбийски и непознати актьори като част от самодейността на страната за възстановяване на градската среда.
Колумбийците са приветливи и топли хора, които обичат да се забавляват Автор: Теди Василева Реклама
Музеят на колумбийския художник и ваятел Фернандо Ботеро е значим арт адрес. Негови статуи могат да се видят и в градска среда в Богота, само че най-вече от тях са дарени на Меделин. Музеят на златото е по-безинтересен. Опция е и еднодневна разходка до солната катедрала в Сипакира, построена през 90-те в тунел на солна мина. Старият град от престъпна локация се е трансформирал в шарена атракция за туристите. Малки цветни къщи по хълмистите улички обитават магазинчета за ръчно направени сувенири.
Двете градски звезди
Извън столицата другите две градски наложителни точки са карибската Картахена и цъфтящият Меделин. Крайбрежният град е гиздав, изключително частта вътре в крепостта и прилежащия изрисуван с графити квартал Гетсемани. Нощният живот е мощен, има голям брой питейни заведения и заведения за хранене, а туристи постоянно избират дестинацията за празнуване на ергенски и момински празненства и рождени дни. До среднощ празненство рейсове със мощна латино музика обикалят основните улици.
Кварталът Бокагранде оформя модерната част на града с дълга и необятна плажна линия, която не провокира огромен интерес нито за локалните, нито за туристите Автор: Сирма Пенкова
Кварталът Бокагранде оформя модерната част на града. Небостъргачи се издигат по дълга и необятна плажна линия, която обаче не провокира огромен интерес нито за локалните, нито за туристите. По плажа има дребни и неугледни заведения за хранене за пържена риба, а шезлонгите са оградени по два с въже за усамотение. По-добрите варианти за плаж са на прилежащи острови или в по-малки села в близост. Такова място да вземем за пример е Манзанило дел Мар , към момента непознато за огромни групи туристи и уместно да избягаш от шума на Картахена. През седмицата плажовете са съвсем празни, а почивните дни главно локални гости се радват на Карибско море. Евтина алтернатива за напредване са таксита и Uber.
Манзанило дел Мар е към момента непознато за огромни групи туристи село, уместно да избягаш от шума на Картахена Автор: Сирма Пенкова
Меделин, прочут като града на наркобоса Пабло Ескобар, през днешния ден, наподобява, се трансформира - в някогашните гета към този момент има зони за изкуство с графити, а напредването по хълмовете им е улеснено от ескалатори и градска въжен превоз линия. Такъв да вземем за пример е кварталът, наименуван " Комуна 13 ", който единствено до края на предишния век е бил прочут като един от най-смъртоносните в света . След голям брой военни интервенции за изчистването му и мощно предпочитание за развиване от градската администрация наподобяващият фавела " Комуна 13 " в този момент е едно от най-популярните туристически места в Меделин.
" Комуна 13 " в този момент е едно от най-популярните туристически места в Меделин Автор: Сирма Пенкова Реклама Сладък живот
Във всички градски туристически зони разходките са безвредни, има купища заведения за хранене и питейни заведения за всеки усет - от съвременни места, типични повече за Лондон и Ню Йорк, до улични колички с дребни разядки. Храната е типично карибска - риба и морски блага, кокосов ориз, авокадо, банани, постоянно всичко подсладено. Преобладава пържената храна.

Колумбия e позната с разнообразието си от чудесни плодове - вкусно манго, папая, ананас, маракуя, като постоянно могат да се срещнат и под формата на коктейл или фреш. Популярна е и лимонада от захарна тръстика, до момента в който зеленчуците не са толкоз впечатляващи. Напитката на колумбийците е бирата, само че има и добър локален ром, вносни чилийски и аржентински виновност.

И, несъмнено, кафето. По улиците на огромните градове продават шотове горещо еспресо от термос, а ароматът на кафето може да се усети надалеч преди да сте стигнали до източника му . Най-честият вид е американо, само че и еспресото е откриваемо в някои кафенета. Музиката - естествено латино, освен това на всички места. По улиците локалните постоянно могат да бъдат видени с огромни колони вместо слушалки, от които звучат мощни латино ритми.
Цветовете на Картахена Автор: Сирма Пенкова
Колумбийците са приветливи и топли хора, които обичат да се забавляват. Нямат особени задръжки, свободолюбиви и отворени към света са. Шофьорите на таксита или Uber обичат да разпитват и да описват истории за страната си. Проблем е, че съвсем никой не приказва британски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР