Колумбия е една от трите основни производители, от които се

...
Колумбия е една от трите основни производители, от които се
Коментари Харесай

Хронология на разкритите количества кокаин в България през 2019 г.

Колумбия е една от трите съществени производители, от които се придвижва кокаинът към Европа - по въздух и вода. Другите са Бразилия и Венецуела. От няколко години основният балкански директен маршрут за наркотрафик се е изместил от Сърбия към Румъния и България. Миналата година черноморският път стана изключително настоящ - повода - заобикалят се добре оборудваните с техника за разкриване на опиати сухопътни пунктове.


26 март - Над 1 звук кокаин в Черно море в Румъния

В края на март предходната година морето в северната ни съседка изхвърли на брега пакети с кокаин. Откритата в преобърната моторна лодка дрога беше над звук и беше оценена на над 300 млн. евро.

9 април - 170 кг. кокаин в Черно море край Шабла

И през идващите седмици морето продължи да изхвърля кокаин. На 9 април към Шабла бяха открити 170 кг. кокаин. Шестте колета опиат бяха увити в непромокаема материя и светлоотразителни жилетки, тъй че да се държат над водата.

16 април - 16 пакета кокаин на плаж " Болата "

На 16 април още един сак с кокаин изплува на плаж " Болата " на Калиакра. И тази пратка опиати беше вързана към избавителна жилетка. В сака имаше 16 пакета - всеки с тегло 1.1 кг. Кокаинът в Черно море е от една пратка с прозход Южна Америка, следствието по случая буксува.

17 август - 80 кг кокаин в кашони с банани в склад в Бургас

На 17 август огромно количество кокаин беше намерено в склад в квартал " Победа " в Бургас в кашони с банани. Открито инцидентно от служащи в склада, до момента в който разпределяли плодове за огромна комерсиална верига. Установени са 80 кг. дрога на стойност над 5 милиона лв.. 19-те контейнера с банани са пристигнали на бургаското пристанище с транспортен съд от Еквадор, откакто стоката е била претрупана в Италия. Съвместното следствие с италианските управляващи по този случай продължава.

Наркопласьорите са извънредно изобретателни - митничарите у нас са откривали кокаин и разперен във вино, в колосани облекла и в статуетки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР