Колоритният британски музикант Rag'N'Bone Man, който завладя феновете и световните

...
Колоритният британски музикант Rag'N'Bone Man, който завладя феновете и световните
Коментари Харесай

Колоритният Rag’N’Bone Man избухва напролет в София

Колоритният английски музикант Rag'N'Bone Man, който завладя почитателите и международните чартове със сингъла си " Хюман " (Human), идва в София идната пролет, оповестиха от " София Мюзик Ентърпрайсиз ", които са уредници на концерта му.

Шоуто ще е на 9 май 2018 година в зала " Универсиада ", от 20 часа. Продажбата на билети на цена от 50 до 90 лв. потегля на 6 октомври, петък, от 11 часа в мрежите и онлайн на " Тикетпро " www.ticketpro.bg и " Ивентим " www.eventim.bg.

Rag'N'Bone Man, както е театралният псевдоним на Рори Греъм, е присъединил София в започващото през февруари 2018 година негово европейско турне The Grande Reserve Tour. То ще обиколи съвсем всяка страна на Стария континент, като тъкмо финалната му част ще мине през Балканите – с Белград, Букурещ, Скопие, Солун, Истанбул и София

С покрито от татуировки тяло на викинг и възвишен глас Рори Греъм печели публиката с парчето " Хюман ". Сингълът става платинен в 8 страни, задържал е първа позиция в класацията European Airplay за пет следващи седмици и е бил номер 1 в iTunes в 46 страни.

Славата спохожда 31-годишният музикант след години неспирни концерти. Той стартира своята музикална кариера още 15-годишен – като рапър в родния си град Укфийлд. На 19, окуражаван от татко си, към този момент пее в локалните блус пъбове, а любовта му към рапа и блуса го събира с брайтънската хип-хоп група The Rum Committee. Бандата постоянно пътува до Лондон, с цел да взе участие в хип-хоп вечерите в " Брикстън академи “.

Издаването на неговите EP-та Blues Town, Wolves и Disfigured му печели огромна аудитория в страната, формирайки отдадена почитател база извънредно рано в музикалната му кариера.
Все отново на Рори Греъм му трябват десетина години, с цел да избухне и да завоюва през 2017 година два наградата от Британските музикални награди, което го прави първия BRIT победител в категорията " Награда на рецензията “, който същата година печели и в категория “Най-добър изгряващ актьор във Англия “.

Стилът му е цветен, пиещ ентусиазъм от блуса, соула, госпела, фолка и хип-хопа, само че най-впечатляващо е може би осъществяването – тъй като той " пее всяка ария, като че ли е последната в живота му “, написа рок-журналистът Милко Стоянов в анотацията за концерта на Rag'N'Bone Man в София.

“Има причина да напишеш ария. Тя не идва просто отникъде. Има страст, която усещам, че би трябвало да излея от себе си. Добра артистична формулировка на това, което всички настояват, че търсят, нали? ", споделя Рори Греъм

След двете BRIT награди през 2017 година концертите му във Англия и Европа се разпродават като топъл самун, в това число три следващи, в фамозната O2 Brixton Academy в Лондон. Търсен и мечтан посетител в най-гледаните тв шоута, като тези на Джими Фалън и Елън Дедженерис, Рори се обрисува да стане тази нова, малко странна, извънредно друга и доста вълнуваща, не до такава степен млада звезда, която европейската музикална сцена очакваше.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР