Болест преди училище: Педиатърът споделя 3 съвета, които да помогнат за поддържането на здравето на децата през този сезон

...
Колкото започват часовете, се увеличават и случаите на болести, които
Коментари Харесай

Колкото започват часовете, се увеличават и случаите на болести, които толкова често изглежда съпътстват сезона за връщане в училище. Но експертите казват, че има начини да се предпазят учениците.

„Връщайки се в училище, винаги има увеличение на инфекциите, когато децата са близо едно до друго и може да има групи от инфекции“, казва д-р , Евелин Чан, педиатър и главен изпълнителен директор на компанията за дигитална терапия Smileyscope.

Аптеките в САЩ вече се борят с недостига в цялата индустрия на лекарството амоксицилин, антибиотик, който обикновено се предписва за лечение на различни детски инфекции, включително неща като ушни инфекции, стрептокок в гърлото и пневмония.

COVID, неща като RSV бяха доста високи, както и грип," казва Чан. „Има и често срещани неща като повръщане и диария... и неща като варицела и други."

Най-добрият начин за предотвратяване на тези видове заболявания? Чан предлага три основни принципа: 

Бъдете здрави: поддържайте имунната си система силна, като „ядете питателна храна, получавате достатъчно физическа активност и спите“, тя казва.

Ваксинирайте се: „Насърчаването на всички деца и техните семейства да бъдат в крак с имунизациите си е изключително важно“, добавя тя. „Отидете на годишните си прегледи на здравето, за да сте сигурни, че посещавате педиатъра и обсъждане на какви ваксинации отговарят на условията и отговаряне на всякакви въпроси."

Например, има някои нови възможности за защита срещу RSV или респираторен синцитиален вирус, заболяване, което обикновено причинява настинка симптоми, но понякога могат да бъдат тежки, особено за бебета и по-възрастни.

Всеки на възраст 6 месеца и повече също отговаря на условията за нова ваксина срещу COVID тази есен, когато ще бъде налична актуализирана формула на ваксината, която да добави защита срещу скорошни варианти.

По отношение на грипа д-р Селин Гоундер, медицински сътрудник на CBS News и главен редактор за обществено здраве в KFF Health News, наскоро сподели в „CBS Mornings“ през септември или Октомври е подходящо време да се ваксинирате.

Практикуйте превенция: „Научете децата на начини за намаляване на инфекциите“, казва Чан. „Така че, мийте си ръцете често, кихайте в лакътя си, носете маски, когато е възможно, стойте си вкъщи, ако имат заболяване, за да не го разпространяват на други.“

Д-р. Carol Nwelue, лекар от Baylor Scott & White All Saints Medical Center, наскоро каза пред CBS Texas, че тя също така препоръчва да се казва на децата да не споделят неща като прибори за хранене и гребени.

Как да подготвим децата за ваксинации

Децата могат да бъдат доста разтревожени, когато става въпрос за игли, което е „напълно нормално“, казва Чан.

„Повечето деца ще бъдат разтревожени и уплашени за своите ваксинации“, казва тя. „Дори половината от тийнейджърите и един на всеки четирима възрастни са доста нервни относно ваксинациите. Така че мисля, че наистина става дума за определяне на очакванията и добра подготовка.“

Тя има три съвета, за да може процесът на ваксиниране да протече гладко:< /p>

Информирайте: Чан предлага да кажете на детето преди среща, че ще получи ваксинация, за да може да бъде подготвено.

„Не им казвайте твърде рано, за да се тревожат за това с дни. Но ако ги уведомите, преди да отидат на лекар, наистина им помага да се подготвят психологически“, казва тя.

Умения за справяне: Предварителното измисляне на някои полезни инструменти и механизми за справяне с децата също може да помогне.

„Това може да е да донесат любимата си играчка, любимия си филм на своя iPad или да мислят за нещо, което може да очакваме с нетърпение след тази ваксинация“, казва тя, добавяйки, че медицинските екипи започват да използват технологията и като инструмент за разсейване.

Работата на Чан например използва виртуална реалност, за да създаде полезни разсейвания, които преосмислят тези усещания, от които пациентите може да се страхуват по различен начин.

„С Smileyscope пациентите пускат слушалки за виртуална реалност в лекарския кабинет и се впускат в подводно приключение“, обяснява тя. „Те усещат вълни, заливащи ръцете им, когато почистваме с антисептик. Те гледат риба и рибата влиза и хапе ръцете им – така че тогава се случва изстрелът.“

Заради начина, по който инструментът е хореографиран към това, което се случва в реалния свят, пациентите всъщност са „много изненадани, когато излязат от VR изживяването и кадърът вече е направен“, казва тя.

Поддържайте нещата положително: Чан казва за да затвърдят идеята, че ваксините ще им помогнат да бъдат здрави и силни. „Поддържането му в тази положителна светлина също е наистина важно“, добавя тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР