Колкото повече, толкова повече... протеин - така сякаш звучи мантрата

...
Колкото повече, толкова повече... протеин - така сякаш звучи мантрата
Коментари Харесай

Cottage Cheese Flatbread - протеиновият хляб с 2 съставки, за който всички говорят

Колкото повече, толкоз повече... протеин - по този начин като че ли звучи мантрата на всеки разпален по здравословното хранене човек в днешно време. Защото съгласно доста фитнес инструктори, диетолози, нутриционисти и всевъзможен различен тип здравни специалисти очевидно тъкмо богатата на протеини диета носи най-вече изгоди за тялото ни.
 Най-бързите и вкусни хлебчета единствено с 3 съставки - по какъв начин да си ги приготвим
Само с 3 съставки - по какъв начин са си приготвим най-бързите и вкусни хлебчета

Ето по какъв начин да си ги приготвим

И защото наличието в обществените мрежи е отражение на трендовете в метода ни на живот, там елементарно можем да намерим здравословни предписания, които също така са и лесни за осъществяване.

През последните няколко дни рецептата, която обиколи TikTok и Instagram, дава отговор на всичко, което може да желае един човек в дейна възраст, който държи на здравословния метод на живот, само че чието всекидневие е претъпкано със задания. Става дума за нещо напълно бързо и елементарно за подготвяне, което изисква единствено две съставки, само че несъмнено - те са богати на протеин.

Така известният в обществените мрежи Cottage Cheese Flatbread съставлява тъничък самун, който се прави с извара и яйца, които се смесват и разстилат върху хартия за печене. Пече се на 180 градуса за 35 минути. Резултатът е плоска питка, която може да се съчетае със зеленчуци, месо, сирена или каквото друго ни е по-вкуса, преди да похапнем по което време на деня ни се прииска.

COTTAGE CHEESE PROSCIUTTO WRAP???? with pesto, tomato & fresh basil. Day 4 of 10 high protein low calorie recipes.

Според TikTok-ърката Виктория Минел, която има над 1.2 милиона почитатели и е една от споделилите рецептата, тази готварска концепция е " супер универсална, с високо наличие на протеини, малко въглехидрати и страхотна опция без глутен ". Нейната вариация на плоския самун в композиция с песто, прошуто и домати към този момент има към 11 милиона проявления.

Друга TikTok-ърка - Ашли МакКрари, чието видео с рецептата има над 2.5 милиона гледания, пък споделя, че тънкото протеиново хлебче може да се трансформира и в чудесна основа за пица.
The viral cottage cheese flatbread blew my mind. It grossed me out when I first saw it, but now that I’ve tried it, it’s AMAZING! Thanks @healthymumway for creating this amazing recipe. I also sqw @Shredhappens version. 10/10! 1 cup cottage cheese 2 eggs 1/2 tsp garlic powder 1/2 tsp onion powder 1.5 tsp Italian seasoning -Add to a blender or food processor. Blend well. Line a small baking pan with parchment paper. Pour the cottage cheese mixture in and spread out evenly. -Bake on 350F for 40 minutes! -Use as bread and build a sandwich! I am using Tzatziki, chicken, tomatoes, arugula and red onion!
Колкото и доста да са последователите на това бързо и елементарно печиво обаче, онлайн се намират и хора, които въобще не му симпатизират, главно поради това, че не харесват усета на изварата.

По-критичните измежду диетолозите също не са удивени от концепцията за плоския самун. Причината обаче надалеч не е във вкусовите му качества. Според тях манията по хранене с доста протеин лишава хората от въглехидратите, които в реалност са нужни на организма ни и би трябвало да са част от една уравновесена диета.

Освен това е добре хора, които имат нетърпимост към лактоза или като цяло към млечни артикули, да не протягат ръка към тази рецепта - още веднъж поради наличието на извара.

Точно в този млечен артикул се крие и другият минус на това протеиново хлебче. А точно - високото наличие на натрий.
 Хлябът, за какво да не го държим в ледник и кой е най-хубавият метод за съхранението му
Защо да не държим хляба в хладилника

И кой е верният метод за съхранението му

Наред с това здравните специалисти означават, че в изварата липсват фибри, които другояче може да си набавим с пълнозърнестия хляб. В него не е за занемаряване и наличието на хранителни субстанции като желязо, витамини от групата В, измежду които е и фолиевата киселина, написа Fox News.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР