Колкото повече наближава летният сезон, толкова повече искаме по-бързо да

...
Колкото повече наближава летният сезон, толкова повече искаме по-бързо да
Коментари Харесай

Как бързо да се научите да мислите и говорите на чужд език

Колкото повече наближава летният сезон, толкоз повече желаеме по-бързо да ни се случва всичко, когато се отнася до образование. След 20 години опит в тази сферта самоуверено заявяваме, че статистиката е тази. И поради това тази седмица Ви предоставяме 9 скъпи съвета по какъв начин бързо да се научите да мислите и говорите на непознат език. Ето ги тях.

  1. Превърнете езика, който учите сега, в част от всекидневието Ви. Четете и слушайте колкото е допустимо повече непозната тирада – книги, списания, музика и филми. Това ще Ви усили речниковия ресурс, а също и ще упражнява граматиката.
  2. Не използвайте двуезичен речник. Ако употребявате подобен, то по този метод подобрявате уменията си за превод, а не способността си да мислите на езика, на който желаете. Използвайте едноезичен речник, с цел да разгледате дефиницията на думите, с цел да може мозъкът Ви да обработи тази информация. Този прийом несъмнено ще Ви помогне да избегнете превода от Вашия роден език.
  3. Учете лексиката на изречения, а не на обособени думи. Това ще Ви помогне да мислите по-бързо и когато би трябвало да говорите на непознат език ще избегнете моментите, в които както множеството от нас споделят „ не ми идва думата “. Обърнете внимание на цялата фраза и дали тъкмо нея можете да употребявате в настоящия Ви диалог.
  4. Започнете да употребявате речниковия Ви ресурс допустимо най-скоро. Ако употребявате новите научени изречения и думи незабавно, то по този метод несъмнено стартирате да упражнявате мозъка си да мисли по-бързо. Можете да извършите това, като напишете фрази и ги изречете на глас.
  5. Говорете със себе си. Звучи Ви смешно, само че в действителност е вярно. Дори наложително. По този метод още веднъж упражнявате мозъка си да мисли по-бързо. Можете да разкажете на със себе си за деня, който сте имали - за това какво сте създали през вчерашния ден, какво ще вършиме през уикенда, какви са задачите Ви и фантазиите. Говорете със себе си за всичко, за което бихте говорили и с някой различен събеседник.
  6. Ролеви диалози. Създавайте ролеви обстановки, в които може да се окажете в бъдеще. Можете да говорите за хора, с които ще се срещнете през сегашния ден. Опитайте се да помислите върху всички въпроси, които могат да ви зададат и по какъв начин можете да отговорите на тези въпроси. Това ще ви помогне да мислите по-бързо в бъдеще, когато би трябвало да говорите за тези тематики в всекидневието.
  7. Говорете с другар или сътрудник, който е притежател на езика. Това е един от най-хубавите способи да мислите по-бързо и да говорите на непознат език. Намерете хора, с които да говорите постоянно, и по този метод ще практикувате по-голямата част от съставените елементи, които се учат по време на всяко чуждоезиково образование. Това ще Ви даде мотивацията да продължите да учите и да се усъвършенствате и най-важното, ще виждате резултати в действителните Ви диалози и обстановки.
  8. Слушайте песни на езика, който учите и пейте. Те са превъзходен метод, който ще Ви помогне да научавате фразите, жаргонити в езика, произношението и интонацията. Всичко това ще Ви накара да говорите по-уверено и да мислите по-бързо в естествените диалози.
  9. Забавлявайте се. Направете образованието си занимателно. Подобряването на уменията Ви за говорене е мъчно на всеки език, и най-много за непознат. Играйте игри, за които Ви е нужен езика, който учите. Това ще Ви сблъска с различен вид обстановки и ще надгради досегашните Ви умения. А и въпреки всичко ще Ви накара да употребявате езика и по едно и също време с това ще се забавлявате.

Прилагайки всички тези извънредно лесни препоръки, Ви уверяваме, че мотивацията Ви ще се ускори и в кратковременен проект ще имате прогрес. Всяка една от тези стъпки Ви подсигурява триумф. Способността да мислите и да говорите на непознат език Ви подсигурява допустимо най-бързото му асимилиране. Но не е задоволително да употребявате тези препоръки един път седмично или един път месечно - използвайте тези ги всекидневно.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР