Колкото по-зле изглежда спортното съоръжение, толкова по-добре за наемодателя, който

...
Колкото по-зле изглежда спортното съоръжение, толкова по-добре за наемодателя, който
Коментари Харесай

Стадион „Черноморец“ стана жертва на поредната битка за „една торба с пари“

Колкото по-зле наподобява спортното оборудване, толкоз по-добре за наемодателя, който води дело против досегашния наемател ФК „ Черноморец 1919 “

Емблематичният за Бургас стадион „ Черноморец “ е тревясал, опоскан и погубен, откри през днешния ден инспекция на Флагман.бг.

Наш екип бе на спортното оборудване и завари потресаваща картина – седалките от централната естрада са изкъртени, съблекалните са разрушени, теренът е по-скоро равнища, в сравнение с футболно игрище, трибуните са буренясали, изнесена и евентуално нарязана на скрап е и тогавашната коментаторска кабинка в бранш „ А “.

Дори част от буквите изписваха ФК „ Черноморец 1919 “ са изчезнали, а съгласно осведомени вдън земя е потънала и поливната система на спортното оборудване, което не струваше по никакъв начин малко.

ВИЖТЕ КАКВО ВИДЯХМЕ ДНЕС:



Как се стигна дотук

За мнозина покъртителната конюнктура не е изненада, тъй като така и така има проблеми със стадиона от много време.

Истината е обаче, че в последните няколко години в спортното оборудване бяха вложени много средства.

Доскорошният наемател и исторически собственик на стадиона – ФК „ Черноморец 1919 “ се бе погрижил, с цел да обнови целия бранш „ А “, да приготви терена и съблекалните и в комплекса като цяло „ миришеше на футбол “ – говореше се още веднъж за влизане при експертите и упражняваха няколко стотин деца от разнообразни възрастови групи.

Всичко се промени при започване на предишното лято, когато номиналният притежател на стадиона ПСФК „ Черноморец Бургас “ АД, ръководен от синдика Илка Петрова и прокуриста Пламен Киряков, се опита да промени договорните условия за наем с футболния клуб.
 Така изглеждаше стадионът през лятото
Според осведомени се касае за съвсем двойно увеличение на месечния наем – от 7 на 12 хил.лева, което бе непостижима сума за възродения бургаски клуб. Тогава управата на ФК „ Черноморец 1919 “ взе сложното и непопулярно решение да се изнесе от стадиона и вземе на концесия този в кв. „ Долно Езерово “. И до през днешния ден това мъчно се преглъща от почитателите, само че истината е, че и тогава, и в този момент бе най-хубавото, което може да се направи за клуба, тъй като занапред трябваше да се влагат средства в оборудването в „ Акациите “, а ФК-то рискуваше да стане пленник на един непрогнозируем сътрудник, какъвто е ПСФК-то, синдика и всичките обвързаности от стотици кредитори.

До напускането на ФК „ Черноморец 1919 “ стадионът бе в положително положение, само че няколко месеца по-късно обстановката е много по-различна.

И защото Дяволът е в детайлите ще ви разкрием за какво се стигна до следващото опоскване на стадиона.

Споровете

Оказа се, че към този момент някогашният наемател ФК „ Черноморец 1919 “ и наемодателят – ПСФК „ Черноморец Бургас “ АД са почнали правосъдна борба. Още през септември 2022 година, футболният клуб е уведомил ПСФК-то, че напуща стадиона от 5 ноември 2022, само че синдикът не се е явил, с цел да получи персонално уведомлението в период.

Впоследствие му е изпратено посредством нотариална покана, само че и към днешна дата ПСФК-то твърди, ФК-то е техен наемател.

ФК-то от своя страна твърди, че са прекратили взаимоотношенията си, а ПСФК-то е завело иск – поради това, че наемателят не пази собствеността им.

В допълнение , при започване на декември 2022 година е свалена защитата, а малко по-късно стадионът стартира да се „ опосква “ – парче по парче. 

От ФК „ Черноморец 1919 “ отхвърлят коментар по тематиката с претекста, че следва правосъден развой, където ще показват всички нужни доказателства.

Юрист, който е добре осведомен с проблема обаче разяснява следното пред Флагман.бг.

 „ Колкото по-зле наподобява стадиона – толкоз по-добре за наемодателя. Той ще може да претендира за по-сериозно обезщетение, в случай че несъмнено завоюва делото. ФК „ Черноморец 1919 “ има активи – стопанисва оборудването в „ Долно Езерово “, желае да се върне във Втора лига, занапред ще подписва контракти с футболисти и това ги трансформира в забавна „ жертва “, в случай че може да употребявам този диалект. В случая не става въпрос за някакво съдружие, което ще разгласи неплатежоспособност, в случай че загуби едно такова дело. Дори в противен случай – ще има интерес неотложно да заплати, тъй като няма да получи лиценз “, сподели юристът, поискал анонимност.

По думите му мъчно, даже невероятно е ПСФК-то да завоюва делото за нанесените вреди, сякаш по виновност на наемателя, само че нищо не губи, с цел да опита, тъй като залогът е „ една торба с пари “.

Най-малко ще има още един коз в ръцете, в случай че тръгне възможна подялба на този имот, а такава може и да стартира скоро, тъй като в Окръжния съд на Бургас през този месец са постановени няколко избрания, касаещи ПСФК „ Черноморец Бургас “ АД.

Решението

Община Бургас явно се пробва да стане водещата страна в сходно произвеждане, с цел да разплете възела и предложи решение по този проблем.

Засега публично никой не желае да разяснява идващите си ходове, тъй като са част от комплицирана юридическа борба.

Коментар по тематиката направи само ръководителят на непрекъснатата комисия по спорт към Общински съвет Бургас Георги Маринчев, който има различен взор.

„ Убеден съм, че рано или късно целият комплекс ще си го върнем, само че нямаме време да чакаме повече. Предложил съм да се фокусираме върху напълно нов стадион, общински в ж.к. “Меден рудник “. “, сподели той пред Флагман.бг.

Със сигурност нито на този стадион, нито в „ Лазур “ ще бъде позволено строителството на бизнес здания, тъй като смяната на устройствените проекти е напълно в пълномощията на Общинския съвет и надали в миналото в локалния парламент ще се събере единодушие, с цел да се гласоподава смяна на статута.
 Така наподобяват трибуните на стадиона  Това е тунелът, вратите в дъното не са заключени, а единствено леки затворени  Кадър от дрон демонстрира цялостната разруха
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР