Колкото по-голяма е пицата, толкова по-хубава е изненадата, която крие

...
Колкото по-голяма е пицата, толкова по-хубава е изненадата, която крие
Коментари Харесай

Голяма затворена пица

Колкото по-голяма е пицата, толкоз по-хубава е изненадата, която крие вътре - остаряло готварско предписание

Необходими Продукти

● брашно - 500 г
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● захар - 1 ч.л.
● прясна квас - 20 г
● сол - 1 ч.л.
● олио - 2 с.л.
● яйца - 1 бр,
● сусам
● доматено пюре - 3 с.л.
● салам - 2/3 свеж
● печени чушки - 2 бр.
● зелен лук - 1 - 2 стръка
● чедър - 3 листа топено сирене
● майонеза

Начин на подготвяне

Прясното мляко се затопля в бездънен съд. Добавят се захарта и маята. Размива се и се оставя да шупне. Брашното се пресява.

В купата на миксера се чуква яйцето, като се употребява единствено белтъкът, жълтъкът се отделя в дребна купичка. Добавят се солта и олиото. Разбива се с бъркалката за тесто. Добавя се млякото с задействалата се квас.

Постепенно се прибавя брашното. Когато стане гъста примес, се доомесва на ръка върху набрашнена повърхнина. Замесва се меко и лепкаво тесто. Оставя се в намазнена купа да втаса.

След като втаса, се разделя на 2 топки, едната от които да е малко по-голяма.

Подготвя се намазнена тава. С олио се намазва повърхността, върху която ще се точи тестото и точилката. По дребната топка се разточва във формата на тавата. Слага се в тавата.

Другата топка тесто се разточва в малко по-голям вид на първото тесто. С доматеното пюре се намазва тестото в тавата. Пресния салам се нарязва на колела и се подрежда отмерено върху пицата. Печените чушки се режат на жулиени и се прибавят. Лукът се реже на ситно и се поръсва.

Топеното сирене се накъсва отмерено върху домашната пица. Втората кора тесто се поставя от горната страна и добре се защипват всички краища на пицата.

Жълтъкът се разрушава. Намазва се горната част на затворената пица. Поръсва се със сусам.

Изпича се в авансово загрята фурна до подготвеност. По предпочитание може да се употребява твърда сламка и преди пицата да се затвори изцяло, да се надуе.

За да се получи, тестото не би трябвало да има дупки. След като се надуе затворената пица, деликатно се защипва добре. При печенето горната част на пицата ще се получи като хрупкава кора.

Сервира се със сосове по усет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР