Колкото по-дълго време сте приятел с някого, толкова по-скъп става

...
Колкото по-дълго време сте приятел с някого, толкова по-скъп става
Коментари Харесай

10 сигурни признака, че това приятелство ви трови живота

Колкото по-дълго време сте другар с някого, толкоз по-скъп става той за вас. Трудно е да прекъснете връзка със старите си приятели, само че от време на време се постанова да си отворите очите и да предприемете някои дейности. Ето няколко сигурни признака, че общуването с даден човек ви натоварва и мъчно би могло да се дефинира като двустранно и пълноценно другарство.

1. Не се радва на вашите триумфи.

Много е елементарно да допуснеш някого да поплаче на рамото ти и да му съчувстваш, когато е на дъното, изпитвайки вътрешно удовлетворение, че не си на негово място. Опитайте да се радвате на триумфите на приятелите си. Ако индивидът против вас ви завижда или ви прекъсва, когато желаете да му разкажете за постигнатото, то значи сигурно възприятията му към вас не са откровени.

2. Ревнува ви и ви държи сметка.

Приятелите не са гаджета. Всичко, което ви лимитира и потиска, не е добре за вас. Ако един другар непрекъснато ви кара да се чувствате отговорни, че излизате с други хора, че не му се обаждате задоволително постоянно, значи може би демонстрира собственически усеща към вас, което е нездравословно за всяка връзка.

3. Чувствате се изтощени, откакто сте говорили с този човек.

Ако общуването с някого ви натоварва, то инстинктивно ще го разредите, до момента в който най-после не го преустановите изцяло. Никой няма потребност от критик на цялостен работен ден в живота си.

4. Имате предпочитание да скриете нещо от този човек.

Ако вашият другар или другарка ви карат да се чувствате отговорни и от време на време съзнателно не му казвате всичко или криете нещо от него, то това значи, че не се чувствате свободно с този човек и не сте себе си. Приятелство, в което на някого му се постанова да прикрива истината или част от себе си, тъй като се опасява от реакцията от отсрещната страна, не може да продължи дълго.

5. Обажда ви се когато и да е и упорства да го изслушате.

Ако приятелят или приятелката ви приказва единствено за себе си, без да се интересува от вас, в случай че ви звъни когато и да е на деня, на своя глава какво вършиме, комфортно ли е и така нататък, то сигурно това е част от характера на индивида и няма да се промени. Или кажете по какъв начин се чувствате в прав текст, или правете всичко допустимо да прекъснете диалога.

Вижте кои са останалите 5 признака на уеб страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР