Колкото пъти се наложи, ако държавата не ни помогне, аз

...
Колкото пъти се наложи, ако държавата не ни помогне, аз
Коментари Харесай

Кметът: Ако държавата не ни помогне, докато съм кмет, ще тегля кредити за изграждане на училищни сгради

Колкото пъти се наложи, в случай че страната не ни помогне, аз ще импортирам до момента в който съм кмет докладни за заеми за създаване на учебни здания. Това се закани през днешния ден кметът по време на дебата за изтегляне от Община Бургас на нов дълг в размер на 12 млн. лева, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

С дълга ще се осъществя общинският план за реорганизация на улици и облагородяване на междублокови пространства " Моят град, моят квартал, моята улица “ в размер на 9 300 000 лева Ще бъдат отделени средства за план " Образователна инфраструктура – разширение и възобновяване на постройките на СУ " Св. св. Кирил и Методий “– Бургас и ОУ " Христо Ботев ", кв. " Сарафово ". Те са на обща стойност 1 500 000 лева, разпределени 300 000 лева за СУ " Св. св. Кирил и Методий “ и  1 200 000 лева за ОУ " Христо Ботев ". Със сумата от 1 200 000 лева ще бъде финансиран  план " Зелена сила - създаване на фотоволтаична централа за произвеждане на сила от възобновими източници “.  

" За страдание, за първи път откогато съм кмет, се постанова да теглим заем за създаване на учебни здания. Досега постоянно страната ни е пособия и ни е насърчавала. Винаги Министерство на образованието, когато е ставали дума за строителство ново учебно заведение, ни е подкрепяло. В строителството на новите здания на учебни заведения и детски градини, от Община Бургас сме допълвали каквото е било належащо за доизграждане им ", сподели кметът и даде образец с IT гимназията.

" Съвсем скоро ще се наложи да изтеглим нов заем за 2 нови здания. Всеки миг чакам да се внесе планът за постройката на Математическа и Френска гимназия и постройката на ОУ " Васил Априлов ", сподели Николов, който посочи, че средствата за учебното заведение в " Сарафово " няма стигат за построяването на цялата постройка.

Докладната бележка бе призната с 40 гласа " за “, 2 " срещу “ и 2 " въздържали се “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР