Колкото и здравословен начин на живот да водим, има някои

...
Колкото и здравословен начин на живот да водим, има някои
Коментари Харесай

Във всеки дом го има: Лекарите го наричат „тихия убиец“

Колкото и здравословен метод на живот да водим, има някои предмети, които могат да омаловажат всички наши старания и да ни навредят. Оказва се, че във всеки дом има един предмет, който е надалеч по-опасен, в сравнение с си мислим.
Става въпрос за рутера за безжичен интернет.
Интернетът сега е едно от нещата, които всеки човек употребява и то съвсем непрекъснато. Затова и съвсем всеки дом е екипиран с рутер, който да ни дава бърз и наличен интеренет вкъщи. Оказва се, че някои учени назовават този предмет „ тихият палач “.
Те считат, че както мобилните телефони, по този начин и рутерът излъчват нездравословни талази, които въздействат зле на хората, изложени на тях.

Факт е обаче, че досега не е минало задоволително време, в което човечеството употребява тези технологии, че учените да са изцяло сигурни във въздействието на тези предмети.
СПОРЕД ИЗСЛЕДВАНИЯТА ДО ТОЗИ МОМЕНТ, ВЪЛНИТЕ, КОИТО ИЗЛЪЧВАТ РУТЕРИТЕ, МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО ПРОБЛЕМИ В МОЗЪЧНАТА НИ ДЕЙНОСТ.
Учени са забелязали даже връзка сред излъчването от Wi-Fi рутера и скоростта на заспиване. Ако спим наоколо до телефон, който е приема сигналът, предаван от Wi-Fi рутера, вероятността да заспим по-трудно и сънят да е по-неспокоен се усилва. В такава обстановка се записва смяна в мозъчните талази.
Учените също по този начин са озадачени от обстоятелството, че хората стават като „ забавени “, в случай че прекарват дълго време в среда с Wi-Fi. Използвайки ядрено-магнитен резонанс (MRI), те провели изследване, показващо понижаване на мозъчната функционалност в някои области на мозъка, в случай че са наранени от радиочестотите, предаващи интернет.

Има метод да минимализираме действието на тези талази.
За задачата би трябвало наложително всяка вечер да изключваме рутера. Добра концепция е да го държим изключен и когато не употребяваме интернет. Също по този начин е добре да прекарваме време на открито, с цел да може организма ни да си почине от въздействието на вълните.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР