Колкото и странно да ни звучи в нашето модерно ежедневие,

...
Колкото и странно да ни звучи в нашето модерно ежедневие,
Коментари Харесай

Как живее най-изолираното племе в света

Колкото и необичайно да ни звучи в нашето съвременно всекидневие, изпълнено с технологии и улеснения, по света към момента има хора, които живеят стотици и хиляди години обратно.

Все още съществуват разнообразни племена с изцяло примитивен метод на живот. И някои от тях са толкоз надалеч от цивилизацията, че не е мъчно да забравим, че изобщо ги има.

Маркизките острови в средата на Тихия океан са надалеч от славата на дестинации като Малдивите, Сейшелите и Хаваите.
 Снимка 510174

Това са най-отдалечените острови на света, като най-близката туристическа дестинация е Таити - на цели 1400 километра.

Именно поради своето разположение и задоволителна раздалеченост от всякаква цивилизация, Маркизките острови резервират своето радикално племенно население .

То провокира интереса на световноизвестния фотограф Джими Нелсън , който ни показва локалните племена в целия им обичаен искра, откакто отива два пъти за по няколко седмици на островите.

От общо 12 Маркизки острова, единствено шест се населяват от локалните племена. Те се придвижват на кон, а телата им са покрити със специфични, отличителни татуировки.

Мъжете вървят без облекла, единствено с препаски на кръста. Повечето имат дълги коси, както и добре развита физика. Дрехите на дамите са от листа на разнообразни растения, предава Daily Mail.

Членовете на локалните племена не приказват британски. Тяхната съществена цел в живота е да запазят локалното културно завещание, по тази причина живеят напълно по разпоредбите, които се предават от потомство на потомство.

 Племето Тараумара и тичането като метод на живот
Как се надбягва антилопа

Как се бягат 320 км за 2 дни

А изборът да бъдат изцяло откъснати от останали свят е тях персонален. И явно е верен, тъй като се трансформират в едно същинско международно благосъстояние.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР