Колкото и странна да звучи за някои, Млечно-зърнената диета, която

...
Колкото и странна да звучи за някои, Млечно-зърнената диета, която
Коментари Харесай

Млечно-зърнена диета

Колкото и странна да звучи за някои, Млечно-зърнената диета, която е комбинацията сред млечни артикули и зърнени такива, е доста ефикасна за намаляване. Похапването на нискомаслени млечни храни и зърнени артикули, небогати на калории, благоприятства понижаване на телесното тегло.

Диетата стартира със закуска, която включва зърнен артикул и половин чаша нискомаслено мляко. И още една такава порция за обяд или вечеря.

Млечно-зърнената диета продължава две седмици, през които очевидно човек се сбогува с наднорменото тегло. Хубаво е захарта и нишестето да се одобряват в дребни количества. Ако вечерята не е със зърнена храна, е разрешено похапването на обичано ядене, само че дано то бъде риба или месо на скара, за гарнитура изберете някакво зеленчуково ядене, а за десерт плод.

Навярно за някои звучи нездравословно похапването единствено на зърнени храни, поради което е извършено проучване, целящо да разбере рискова ли е диетата и дали оказва помощ на хората да понижат телесното си тегло.

Публикувано e през 2002 година и показва, че участниците, подложени на диетата, за 2 седмици понижили доста тежестта си, като дневният калориен банкет също намалял с до 700 ккал. Зърнените храни, богати на фибри, оказват помощ да се реализира по-бързо възприятието за цялост в корема.

 Диета

Освен това се удостоверило, че потреблението на разнообразни зърнени култури се отразява добре върху здравословното положение на индивида.

Между храненията са разрешени плодовете, зеленчуците, плодовите питиета, нискомаслените млечни артикули.

Важно е в всекидневието да се употребяват задоволително плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, с цел да се поддържат оптимални равнища на витамини, минерали и фибри в организма.

От изключително значение за реализиране на идеалната фигура е осъществяването на физическа активност всеки ден - дали до момента в който отивате на работа или спортувате в извънработно време. Няма метод отслабването да се задържи за по-продължителен интервал от време, в случай че не се запазят режимите на хранене и спорт след привършване на млечно-зърнената диета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР