Колкото и силно да се обичате, няма как да избягате

...
Колкото и силно да се обичате, няма как да избягате
Коментари Харесай

Първият скандал във връзката – какво да очаквате

Колкото и мощно да се обичате, няма по какъв начин да избягате от момента, в който ще се скарате. Когато е за първи път, и за двамата е много стресиращо. 

 

Първото счепкване в една връзка се случва, откакто интервалът на “медения месец ” стартира да се изчерпва. Вие и вашият сътрудник сте толкоз прочувствено свързани, по тази причина и първото ви сдърпване носи доста сълзи и болежка.

Това е първият път, когато балонът на тези високи упования, които сте имали от колегата си, стартира да се пръска. Особено откакто връзката е към момента нова и вашият сътрудник и вие към момента работите върху вашата основа. 

След като бурята отмине обаче, и двамата ще осъзнаете какъв брой доста се обичате и за първи път ще се научите да мислите един за различен, когато нещата се влошат.

 

Как се трансформира връзката ви след първата “битка ”?

Преживяването на първото съществено сдърпване в една връзка е обвързвано с цели, компромис и най-после, с амнистия. Забравихте ли към този момент за какво се скарахте? Казахте ли си какъв брой доста се обичате и какъв брой се страхувате да не се разделите? Извинихте ли се? Всичко е наред. Преминали сте на идващия стадий, който може да направи връзката ви още по-силна и надалеч не значи, че сте на ръба да приключите връзките си. 

За да не стават нещата грозни обаче, помнете, че да останете дружно е ваш главен приоритет и разбирайте добре потребностите на колегата си. 

Мразете борбата, а не индивида. Разрешавайте споровете допустимо най -бързо. 

 

На какво ще ви научат кавгите:

Да вършиме взаимни отстъпки

Когато и двамата се наслаждавате на розовия си интервал, приливът на адреналин и всички тези пеперуди в стомаха ви не ви разрешават да мислите за нещата, които могат да се объркат във връзката. Първата  “битка “ е нещо, което даже не виждате, че следва.

Всичко, за което и двамата мислите, е какъв брой сте влюбени. Но когато се появи първата свада, вие се научавате да мислите за възприятията един на различен и по какъв начин вашият сътрудник реагира в сложни обстановки. Това ви демонстрира нова страна от характера му, а може би даже научавате повече и за самите себе си. 

Научавате се да поставяте потребностите на колегата си над вашите, както и един от най-важните уроци на една връзка – компромисът.

Преодолявате страховете си

Когато сте в нова връзка, постоянно има боязън от бъдещето. Главата ви е цялостна с въпроси, свързани с това дали вашият сътрудник ще може да се оправи с вашия манталитет. Непрекъснато се чудите дали имате връзка с верния човек. Съвместимостта е голям фактор в една връзка. Когато се случи първият ви скандал, вие наблюдавате по какъв начин вашият сътрудник се оправя със обстановките и по-важното е, че се оправя и с вас. Всичките ви страхове, свързани с това дали ще може да се грижи за вас, когато нещата не вървят добре, постепенно ще стартират да изчезват.

Опознавате се

Нещата се трансформират след първото ви сдърпване. Вече се отпускате да бъдете такива каквито сте, а не каквито сте се старали да изглеждате досега. Ако сътрудникът одобри и тази “ваша версия ” и намира метод да ви успокои, когато сте ядосана или смутена, това е отлично. Скоро ще познавате динамичността си и настроенията на другия и ще знаете по какъв начин да се справите в тези обстановки. 

Така че, в случай че спорите рано в една връзка, не се тормозете! Това не значи, че не сте един за различен. Когато възприятията са бурни, и разногласията са такива. 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР