Колкото и младежки дух да поддържаме, следите от възрастта по

...
Колкото и младежки дух да поддържаме, следите от възрастта по
Коментари Харесай

Ежедневните грешки, които състаряват кожата ни


Колкото и юношески дух да поддържаме, следите от възрастта по кожата са неизбежни. Признаците на прибързано стареене обаче не са. Въпреки че кожата ни е първият орган, показващ знаци на стареене с възрастта, моментът, когато те ще стартират да се появяват, може да бъде отсрочен оптимално напред във времето.

И с цел да реализираме това, не всеки път се постанова да разчитаме на съществени козметични намеси. Забавянето стареенето на кожата може да се реализира и с отказването от няколко ежедневни привички, които имат неподходящо въздействие върху нея.

Основна причина кожата ни да старее с възрастта е уврeждането на колагеновите нишки . Те построяват главната опорна конструкция на кожата, поддържаща еластичността й и предпазваща от поява на бръчки . За преждевременната загуба на колаген спомагат редица фактори, на някои от които излагаме кожата си всекидневно.

Прекомерно ексфолиране
Ексфолиантите оказват помощ за унищожаване на повърхностните мъртви кафези на епидермиса и за придаването на пресен и равен тип на кожата. Прекомерното ексфолиране обаче пречи на кожата да поддържа водно-липидната си конструкция и може да предизвика дехидратация . Засилената загуба на вода е водеща причина за пресушаване и прибързано стареене на кожата с поява на бръчки. Експертите предлагат най-вече 2 процедури за ексфолиране на кожата седмично с прилагане на артикули, подбрани по отношение на вида на кожата.

Пушене
Освен отрицателните последици за белия дроб, сърцето и кръвоносните съдове пушенето е водещ фактор за увреждане и на кожата. До това се стига заради обстоятелството, че цигареният пушек провокира дехидратация, понижава равнищата на значимия за кожата витамин А и поврежда структурата на колагеновите нишки.

Ползване на прекомерно нападателни козметични артикули
Подобно на честото ексфолиране, третиранеот на кожата с нападателни препарати отстранява защитната липидна тога на кожата и я оставя изложена на неподходящото деяние на външните фактори. За предварителна защита появяването на бръчки и прибързано стареене на кожата се предлага всеки употребен всекидневно козметичен артикул да бъде съгласуван с вида на кожата.

Свързани публикации.. Биоразградими слънцезащитни артикули – шлагер по света 0 3 признака за липса на колаген в тялото 0 Храните, които ни състаряват 9

Подценяване на слънцезащитата
изчислено е, че към 70% от процесите на стареене на кожата са предизвикани от ултравиолетовите слънчеви лъчи. Те проникват в дълбочина в кожните кафези, ускоряват загубата на разтегливост и форсират производството на свободни

радикали . Основната превантивна стъпка в тази ситуация е постоянното прилагане на слънцезащитни артикули – целогодишно.

Нередовно премахване на грима
Фундаментално предписание за положителното здраве на кожата е в никакъв случай да не се спи с непремахнат грим. Той затруднява достъпа на О2 до кожните кафези и форсира загубата на еластичността и тонуса й. През нощта кожата ни най-успешно възвръща свежестта си и не трябва да се позволява непремахнатият грим да я възпира.

Това са 5-те най-чести аргументи за прибързано стареене на кожата. Колкото по-рядко ги позволяваме, толкоз по-успешно ще поддържаме външния си тип в унисон с младежкия дух от вътрешната страна.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР