Колко спорна е репутацията на конгресмена Уорън Дейвидсън, когото от

...
Колко спорна е репутацията на конгресмена Уорън Дейвидсън, когото от
Коментари Харесай

Американският „Копейкин“ зад прокремълската атака срещу Гешев

Колко противоречива е репутацията на конгресмена Уорън Дейвидсън, който от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, включиха в офанзивите си против обвинител №1
Неописуем екстаз измежду жълтопаветния офисен планктон и родния неолиберален политически набор донесе странната поява, първо във фейсбук, на още по-странното откъм наличие писмо, на изцяло незнайния в България американски конгресмен Уорън Дейвидсън. Членът на Американския конгрес желае от министъра на финансите на Съединени американски щати надали не да глоби българския основен прокурор, тъй като бил прекратил следствията по закона „ Магнитски “, наложени на български жители. Да оставим, че сходно деяние не е в пълномощията на обвинител № 1, а то даже не е и правилно. Както в действителност и останалите опорни точки в писмото, звучащи като че ли човек чете следващото едночасово изявление, което някогашният притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка Цветан Василев дава от някоя хотелска стая в Белград.

Именно поради това, още при появяването на писмото, когато не бе ясно дали е достоверно, изникнаха съмнения, че точно Василев, който осма година дирижира от Белград хибридната война против държавното обвиняване у нас, както и свързани с него представящи се за „ проверяващи публицисти “ и професионални протестъри, са действителните създатели на написаното, а Дейвидсън е бил зает посредством скъпоплатени лобисти, да е негов адресант. Това не е изключение в Съединени американски щати, а таман противоположното – всичко е регламентирано, в това число посредством обществен указател на лобистите, които имат непрекъснат достъп до членовете на Камарата на представителите.

Големият въпрос е по какъв начин по този начин конгресмен от щата Охайо внезапно взема решение да се интересува от България, в случай, че до момента не е известно този американски политик да има каквато и да е обществена връзка с нашата страна. Още по-странно е, че в писмото се съдържа препратка, под линия, към уеб страницата „ Афера “ на варненската журналистка Веселина Томова, която постоянно е изтъквала своите мощни благосклонности към Русия и президента Владимир Путин. В този смисъл е повече от необичайно американски политик да се базира на медия, която пази съветската политика, в това число войната на Русия против Украйна. 

Освен, в случай че не се окаже, че Уорън Дейвидсън не е аналог на нашенския „ Копейкин “ с дребната разлика, че единият е народен представител в Народно заседание, а другият е член на Камарата на представителите. А приликите занапред предстоят. Оказва се, че Дейвидсън е част от група с още 5 конгресмени-републиканци, които са определяни от авторитетния американски анализатор по въпросите на националната сигурност Майлс Тейлър като „ Момчетата на Влад “ (на дребното име на съветския президент) и „ Отборът на Путин “.  

Авторитетното издание The Hill, което следи от близко работата на Конгреса, излиза с сериозна публикация през юли месец тази година като сочи, че Дейвидсън е измежду шестимата членове на Конгреса, които гласоподават срещу провеждането на следствия против съветските агресори в Украйна за осъществяването на военни закононарушения.  

Поведението на Дейвидсън е в цялостна колизия с дейностите на администрацията на президента Джо Байдън по отношение на войната, която Путин води против украинския народ. Нещо повече, конгресменът се афишира срещу чуването преди дни на президента на Украйна Володомир Зеленски в Конгреса като в изявления се сочи, че Уорън Дейвидсън е измежду неколцината конгресмени, които демонстративно не приветстват госта и отхвърлят да станат на крайници.  

По-рано през годината републиканецът подлага на критика политиката на Белия дом за оказване на военна помощ за украинската войска.  

Защо обаче аналогията с българския „ Копейкин “ се отнася точно до Уорън Дейвидсън?  

В началото на 2022 година политикът е мощно подложен на критика поради позицията си против апелите на управляващите за всеобща имунизация против Covid-19. За да показва своите антиваксърски пристрастия, Дейвидсън съпоставя акцията за имунизиране с геноцида против евреите, осъществен през Втората международна война от нацистите в Европа.   

Политикът е изявен труженик на тоталната възбрана на абортите в Съединени американски щати, като даже дава саркастични отговори на журналистически въпроси, свързани с опцията за възникваното на нежелана бременност при обезчестяване.  

Като конгресмен Дейвидсън неведнъж показва дискриминационно отношение към правата на уязвими групи. В изявления в американски медии се отбелязва грубото му отношение към хора, които нямат здравни застраховки, което ги слага отвън здравната система. Така да вземем за пример през 2017 година с поддръжката на нравоучителния по отношение на българския основен прокурор американски политик е признат закон, съгласно който се дават данъчни облекчения на богати американци, което съгласно изявленията е довело до лишаване на здравните грижи на милиони жители на Съединени американски щати от по-бедните пластове на обществото.  

На този декор на 16 март 2017 година Уорън Дейвидсън гласоподава законопроект, който разрешава ветерани, които страдат от проблеми с душeвността, да запазят правото си да имат огнестрелно оръжие. Същата година Дейвидсън е измежду малцинството от 90-сет републиканци в Конгреса, които не поддържат отпущането на помощи на потърпевшите от урагана Харви.  

Макар да се е загрижил за битката с корупцията в България и да претендира пред финансовия министър на Съединени американски щати за налагането на лични наказания против формален представител на суверенна страна член на Европейския съюз, американският „ Копейкин “ е включен в лист със 77 членове на Камарата на представителите, които се оказва, че не са подали вярно декларациите си за спор на ползи и имуществено положение. За Дейвидсън се твърди, че има позволени неточности при декларирането на 100 000 $, получени от продажбата на акции.

На фона на всички тези разкрития е повече от необичайно, че „ свободни медии “ като „ Дневник “, „ Медиапул “, СЕГА, „ Клуб Зет “, както и обвързваният с Цветан Василев уебсайт „ Фрог Нюз “, които другояче зорко наблюдават да не се позволява прокремълска агитация у нас, а и да не се дава естрада на разпространяващи дезинформация и подправени вести политици и обществени фигури, драговолно популяризират в продължение на дни класическия компромат, подписан от противоречивия откъм известност конгресмен Дейвидсън. Същото и то в още по-голяма степен се отнася и до всички тези партийни спекуланти, изключително от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, които единствено и единствено да извлекат дребни политически дивиденти, безусловно яхнаха изказванията на американския „ Копейкин “, с ясното схващане, че същите са надалеч от истината, само че както излиза наяве тя в съответната обстановка наподобява е на назад във времето.

****

1. Изявите на конгресмена Уорън Дейвидсън от Камарата на представителите на Съединени американски щати имат доста прилики с държанието и дейностите на един от водещите политици у нас през 2022-ра година

2. Авторът на писмото против основния прокурор Иван Гешев е част от „ Момчетата на Влад “ и „ Отборът на Путин “ в Капитолия, счита американски анализатор по въпросите на националната сигурност, работил в администрацията на президентите Буш и Тръмп

3. Авторитетното издание The Hill, отразяващо работата на американския конгрес, подлага на критика Дейвидсън за отхвърли му да поддържа решение, с което Съединени американски щати се оповестиха за стартирането на следствие за военни закононарушения, осъществени от съветската войска в Украйна

4. Американският „ Копейкин “ е антиваксър и даже съпоставя слагането на ваксина против ковид с нацисткия геноцид против евреите през Втората международна война

5. Уорън Дейвидсън подлага на критика българската прокуратура за неналичието на битка с корупцията, до момента в който самичък е включен в лист, съгласно който не е заявил вярно 100 000 $, получени от продажбата на акции
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР