Колко повече можем да живеем, ако избегнем опасни болести като

...
Колко повече можем да живеем, ако избегнем опасни болести като
Коментари Харесай

Учени разкриха как можем да удължим живота си

Колко повече можем да живеем, в случай че избегнем рискови заболявания като рак, диабет и сърдечно-съдови болести? А какъв брой повече можем да живеем без да пушим, като не прекаляваме с алкохола, като не ядем непрекъснато прекомерно сладки или прекомерно мазни храни, като се грижим за физическото си положение и не позволяваме да се окажем с наднормено тегло т.е. в случай че ограничим тези 5 рискови за здравето фактора?

Оказва се, че човешкият живот може да бъде продължен най-малко с 10 години, в случай че не се сблъскаме с някое от изброените нагоре положения. Това демонстрира голямо изследване,.
 7 стъпки за по-щастлив живот 7 стъпки за по-щастлив живот
Ето седем постоянно срещани стъпки, които всеки може да предприеме, с цел да бъде по-щастливи в живота, без значение кой сте: 1. Решете, че иск...

В проучването, което е разграничено на две, вземат участие съвсем 122 000 медицински сестри и санитари от Англия на възраст сред 33 и 50 години! Уникалното е, че то стартира още през 1976 година, само че резултатите са оповестени едвам през 2019 година!

Резултатите - в случай че успееш да ограничиш изброените в първия параграф 5 рискови фактора, то когато си на 50 години може да очакваш да живееш още приблизително сред 31.1 и 34.4 години - долната граница в тази ситуация е за мъже, горната е за дами. Но в случай че не го сториш, то откакто навършиш 50 години, може да очакваш, че ще живееш още приблизително сред 23.5 и 23.7 години - още веднъж долната граница се отнася за мъжете, а горната - за дамите. Като цяло продължителността на живота е по-висока при дамите, само че стига да водиш здравословен живот, можеш да удължиш своя живот с сред 8 и 10 години!

Освен това - в случай че се опазиш от рак, диабет и сърдечно-съдови болести и си мъж, то при навършени 50 години може да очакваш да живееш приблизително сред 31.3 и 39.4 години! При същите условия, само че в случай че си жена, след 50-годишна възраст можеш да очакваш да живееш приблизително още сред 31.7 и 41.1 години! Но в случай че се опазиш от тези заболявания, обаче без да се съобразяваш с другите 5 рискови фактора за здравето и си жена, след 50-тата си година може да очакваш да живееш още приблизително 23.7 години. А в случай че си мъж, при същите условия предстоящият живот е приблизително 23.5 години.

За това какъв брой значимо е да не пушим, да не пием прекалено алкохол, да се движим задоволително, да не ядем доста мазно и сладко и да нямаме наднормено тегло приказват и резултатите какво се случва, в случай че сме заболели от рак, диабет или имаме сърдечно-съдово заболяване. При съществуване на рак, само че ограничение на изброените към този момент 5 рискови фактора за здравето, 50% от следените в проучването хора са живели приблизително 22.9 години след 50-тата си годишнина. Ако обаче не са се ограничавали, 50% от следените са претърпели едвам 11 години приблизително, откакто са навършили 50 години. Подобно е ситуацията в случаите на диабет и сърдечно-съдови болести.
 10 неща, които да вършиме от през днешния ден за по-щастлив живот 10 неща, които да вършиме от през днешния ден за по-щастлив живот
Искате да бъдете по-щастливи, само че не знаете от къде да започнете? Ето 10 неща, които да вършиме всеки ден, с цел да вървите към своето щаст...

Изследователи считат, че спазването на средиземноморска диета с високо наличие на зеленчуци и плодове, морски блага и пълнозърнести храни удължава живота. Такава диета понижава риска от рак и сърдечно-съдови болести.

Учените също предлагат да се понижат равнищата на стрес в живота и да се търсят радостни моменти. За да извършите това, те поучават да намерите обичано занимание, да се занимавате с изкуство или спорт, да поддържате връзка с животни и доста други. Те обясниха, че щастливите хора имат 3,7% по -нисък риск от ранна гибел и живеят с 18% по -дълго от нещастните хора.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР