Колко консумира една крава? Между 25 и 28 лева на

...
Колко консумира една крава? Между 25 и 28 лева на
Коментари Харесай

Млекар: Може да стигнем до период, в който потребителят няма да има какво да консумира

" Колко употребява една крава? Между 25 и 28 лв. дневно. За 365 дни това прави 8500-8600 лв.. С другите разноски – 10 хиляди лв.. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria

Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите у нас. Поводът е покачването на цените на млечните артикули.

" Пет тона да дава, шест тона – такива съвсем нямаме, по един лев литъра прави шест хиляди лв.. А другите четири хиляди – кой ще ги компенсира? И тук няма обезценка, заеми, вложения и така нататък Ние приказваме за директни чисти разноски – храна, човешки труд и ток “, добави той.

Ще стигнем до интервал, в който потребителят няма да има какво да употребява. И това не са приказки на селския площад. Всеки желае да работи в офис, на чистичко – никой няма да желае да работи измежду, ще извинявате за израза, измежду ла*ната и да взема по-малко от една чистачка.

При тези разноски, за които приказваме, вътре са калкулирани сред 800 и 900 лв. заплата, посочи Зоров.

" И като приказват да се подвигат заплатите, и да стават конкурентни, и да не вървят хората в чужбина, потребителят би трябвало да разбере, че това е обвързвано. Ако в този момент кашкавалът коства 25 лв., би трябвало да стане 30 лв. “, сподели още ръководителят на Асоциацията на млекопроизводителите.

Внушение е, че цената на газа пада, а на продуктите – не. Защото на газа ще му хванете цената, колкото е била в края на 2021 година – 30 лв.. Сега е 120 лв.. Не би трябвало да хващаме пиковата цена, когато е била 400 лв. и да споделяме, че пада, а да съпоставяме сравними неща.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР