Колко често си казваме “благодаря? Недостатъчно. Ако се допитаме до експертите,

...
Колко често си казваме “благодаря? Недостатъчно.
Ако се допитаме до експертите,
Коментари Харесай

Кажете “Благодаря” на някого днес. Полезно е за здравето

Колко постоянно си споделяме “благодаря ”? Недостатъчно.

Ако се допитаме до специалистите, елементарно ще установим, че не прекарваме задоволително време, оценявайки хората и нещата към нас и сигурно не си споделяме “благодаря ” задоволително. Според проучване на 2000 възрастни 64% от дамите показват признателност в ежедневната си връзка с другите, тъй като това ги кара да се усещат добре. Учените са разкрили, че възприятието на признателност понижава напрежението , усилва насладата и подтиква оптимистичната настройка на хората.

Но откровената признателност, която идва от вътрешната страна, не е толкоз постоянно срещана, колкото би трябвало. За нея се изисква да работим върху себе си и да се концентрираме върху дребните неща, които имат значение.

 Кажете

За да бъдем по-щастливи с живота, който имаме през днешния ден, и да бъдем признателни за всичките му блага, психолозите поучават да се съсредоточим върху тези неща:

  • Задайте си цел да сте отдадени на личното си благополучие: Мотивацията е също толкоз значимо качество при преследването на фантазиите, колкото е и в преследването на благодарността и щастието.
  • Проявете бдителност: Развийте навика да обръщате повече внимание и на най-дребните неща, които ви вършат щастливи. Не прекарвайте живота си в търсене на единствено огромните цели – по този начин постоянно пропущаме хиляди благоприятни условия да се усмихнем. Нека оценяваме даже тези моменти, които в забързаното всекидневие могат да се сметнат за маловажни, а когато отделим време да ги оценим, ни карат да се усещаме признателни за живота и това, което ни заобикаля.
  • Помислете какво би било, в случай че хората, които обичате, ги нямаше: Да, този съвет евентуално е най-мрачен от всички, само че единствено когато осъзнаем какъв би бил светът без околните ни, разбираме какъв брой признателни сме на всеки един миг с тях.
  • Разгледайте албумите със фотоси:  Помислете за всички мемоари, които са оставили отпечатък върху вас и сте запаметили в  кадър – те са тези, за които би трябвало да сте същински признателни.
  • Наслаждавайте се на изненадите: Записвайте си всички събития, които са съумели да ви изненадат прелестно през цялата година. Така най-после на 2022-ра ще имате един цялостен лист с всички красиви страсти и хубави дарове от живота, които да ви накарат да се чувствате признателни за претърпяното през годината.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР