Колко често ни се случва да изхвърляме най-различни зеленчуци, само

...
Колко често ни се случва да изхвърляме най-различни зеленчуци, само
Коментари Харесай

Как да не изхвърляме повече зеленчуци

Колко постоянно ни се случва да изхвърляме най-различни зеленчуци, единствено тъй като сме ги не запомнили в хладилника прекомерно дълго и към този момент са изсъхнали и спаружени? Доста, всекидневно даже, а междинното количество за домакинство в Европа е по кг и половина на месец.

Линда Грейнбринг е шведски хранителен специалист, която се занимава с развиването на устойчиви способи на хранене , а през останалото време работи като готвач в Париж. Тя поучава, че най-хубавият метод в никакъв случай да не изхвърляме зеленчуци, е просто да ги затваряме в буркан като зеленчук и да ги държим в хладилника.

 Снимка 341885

Линда изяснява, че е най-добре в хладилника да държим бутилка с разтвор от една част оцет, две елементи захар и три елементи вода, и, употребявайки го, да затваряме в буркан непотребните зеленчуци.

Методът е ефикасен при най-различни зеленчуци, в това число и печени картофи, споделя Линда. Всичко от репички и цвекло, до краставици, моркови и домати може да бъде непокътнато вкусно и свежо със седмици, като в същото време спестяваме пари и се лишаваме от гузното възприятие да изхвърляме храна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР