Колко бързо ще излезем от икономическата криза, в която ни

...
Колко бързо ще излезем от икономическата криза, в която ни
Коментари Харесай

Наш икономист от Вашингтон със страшна прогноза за настъпващата криза

Колко бързо ще излезем от икономическата рецесия, в която ни вкара коронавирусът? Ето каква прогноза за Европа и света прави икономиста доктор Асен Асенов от Вашингтон пред BulgariaONAIR:

"Моята прогноза е, че ще отнеме месеци ", сподели за предаването "Брюксел 1 " доктор Асен Асенов. Според икономиста, би трябвало да се случат три неща. Бързите и годни проби да дойдат.

До месец ще се обезпечат медикаментите, терапиите и най-вероятно до края на годината ще излезе и ваксина. Ваксините ще дойдат. И тогава светът ще стъпи на краката си, счита той.

Д-р Асенов предвижда, че рецесията ще бъде дълбока, "дано да бъде по-кратка ". "Надявам се следващата година, по това време, стопанската система да се възвръща. Това е по-оптимистичният период, тъй като занапред вирусът ще засегне едни от най-незащитените страни от развиващия се свят. Там здравната система не работи. Представете си тези големи места с беднотия, да вземем за пример в Индия и на доста други места ", разяснява икономистът.

"Аз съм оптимист, че човечеството ще се оправи ", безапелационен е Асен Асенов. “Главите горе, да си стоим у дома, това е най-сигурният метод да се защитим от вируса “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР