Колите на ток са по-вредни за околната среда от дизеловите,

...
Колите на ток са по-вредни за околната среда от дизеловите,
Коментари Харесай

Дизелите били по-чисти от електромобилите

Колите на ток са по-вредни за околната среда от дизеловите, настояват учени от Института за стопански проучвания (Ifo Institute) в Мюнхен. Експертите се базират на съпоставяне сред Tesla Model 3 и Mercedes-Benz C-Klasse 220, което посочило, че електрическият автомобил изхвърля в атмосферата повече въглероден двуокис.

Въпреки всеобщото разбиране, че всеобщото нахлуване на електрическите автомобили ще усъвършенства екологичната картина в Германия, те в действителност произвеждали 25% повече нездравословни излъчвания от нафтовите модели. Дизеловата C-Klasse, да вземем за пример, отделяла по 117 грама въглероден двуокис на километър пробег, а " тѐслата " - 159 поради консумиране на ток от въглища, който е сериозен съставен елемент от настоящия електрическия микс в страната.

В проучването се акцентира, че добивът и преработката на лития, кобалта и мангана, нужни за батериите за електрически автомобили, изискват огромно количество сила. При производството на батерия с потенциал 75 кВтч в атмосферата се отделят сред 10 и 14 тона въглероден двуокис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР