Количеството природен газ в газохранилищата в Германия се повишава леко

...
Количеството природен газ в газохранилищата в Германия се повишава леко
Коментари Харесай

Количеството природен газ в хранилищата в Германия се повишава за първи път през този месец


Количеството природен газ в газохранилищата в Германия се покачва леко за първи път от четири седмици, най-вероятно заради мекото време през последните дни, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Хранилищата на синьо гориво във Федералната република са били запълнени на 87,3 % късно в сряда, с 0,1 процентни пункта повече от предходния ден, съгласно данните на Асоциацията на европейските оператори на газова инфраструктура (Gas Infrastructure Europe - GIE), огласени през днешния ден.

Докато вносът на природен газ в Германия остава без смяна, потреблението му понижава на фона на сравнителното по-топло време. Средната температура на въздуха в страната е била 5,4 градуса по Целзий във вторник и 6,2 градуса в сряда, по данни на Германската национална метеорологична работа. 

Асоциацията на немските оператори на системи за предпазване на газ и водород (INES) осведоми, че потреблението на синьо гориво се покачва, когато междинната температура на въздуха падне до и под 6 градуса по Целзий. Това допуска, че по-мекото време в Германия в последно време е асъдействало за увеличение на запълняемостта на газохранилищата в страната, отбелязва ДПА.

Също през днешния ден немският министър на стопанската система Роберт Хабек показа три решения, с които Германия отпуска 62 милиона евро на корабни компании за построяването на три танкера за превозване на полутечен природен газ. Те ще бъдат издигнати в корабостроителница във Фленсбург в северната част на Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР