Коли без обозначителни знаци ще ловят нарушителите на пътя. Това

...
Коли без обозначителни знаци ще ловят нарушителите на пътя. Това
Коментари Харесай

КАТ с нови мерки срещу нарушителите на пътя

Коли без обозначителни знаци ще ловят нарушителите на пътя. Това заяви шефът на КАТ " Пътна полиция " Бойко Рановски пред Българска национална телевизия.

" Има процедура в други страни, където по съществени пътни артерии главно автомагистралите се движат полицейски коли - необозначени, които снимат тъкмо такива нападателни водачи. И по-късно на база на тези записи, които са направени от полицейски чиновник, по отношение на всеки от тези водачи се взима отношение. Това, за жалост, в България все още не работи ", призна той.
 
Полицаите ще ревизират за неплатени санкции и водачите, и пасажерите

" Може би е една от посоките, в които би трябвало да обърнем внимание да оборудваме полицейски коли с механически средства, които да откриват най-агресивните водачи. Това са водачите, които провокират тежките катастрофи ", разяснява още шефът на " Пътна полиция ".

Все още има водачи, които не съблюдават законодателството и не се преценяват с разпоредбите, подчертава още той. " Основни аргументи за пораждане на произшествията са нарушаванията на водачите и несъобразяване със съответните разпореждания ", посочи Рановски.
 
Министерство на вътрешните работи все по-сурови, лишават книжки на водачи с неплатени санкции

Месеците юни, юли и август са най-рисковите за произшествия. За последните три години през летните месеци са починали по 200 души. Статистиката изнесе комисар Бойко Рановски, шеф на " Пътна полиция ", пред Българска национална телевизия.  
 
180 000 фиша за превишена скорост са издадени от началото на годината. Почти 4300 автомобила са с прекъсната регистрация, поради неправоспособни водачи, сподели още Рановски. Заради летния сезон е засилено полицейското наличие по автомагистралите и първокласните пътища.
 
Окончателно: Без пътни знаци, показващи къде има камери

" Всички налични полицейски сили, които са на промяна са на главните пътни посоки и контролът е извънредно засилен. Миналата седмица имахме 18 хиляди открити нарушавания. Преди два месеца вървяхме сред 10 000-13 000 нарушавания, в този момент сме 18 000 нарушавания на седмица ", заяви комисар Рановски. По тематиката " Бързи и гневни " по варненските булеварди, мотористи крият табели, с цел да бягат от КАТ 75 нарушавания засякоха при еднодневна акция на КАТ в Добричко
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР