Колелото за преса е малък спортен уред, предназначен да тренира

...
Колелото за преса е малък спортен уред, предназначен да тренира
Коментари Харесай

Няма да повярвате какъв уникален ефект има от упражненията с колело за коремни преси

Колелото за преса е дребен състезателен апарат, предопределен да тренира коремните мускули. Основните преимущества на тренировката в колело за коремни преси са: ниска цена, гъстота, лекост на потребление и огромна успеваемост. На процедура няма никакви минуси в тези извършения. Единственото нещо, което може да отбележим, че те би трябвало да се извършвам деликатно и вярно, с цел да не доведат до контузия.

Когато употребявате колелото за коремни преси, натоварване получава освен пресата. В същото време Вие упражнявате: гърдите, гърба, раменете, ръцете.

Основните преимущества на упражненията с колело за коремни преси са:

Корекция на стойката. Някои от извършения с този страховит апарат са предопределени за гърба, като го изправят, а в това време ще имате вярна и красива стойка.

Край на болките в гърба. Болки, породени от физически пресилване на мускулите, елементарно се отстраняват, в случай че постоянно упражнявате с колело за коремни преси.

Увеличаване на издръжливостта. Постоянното статично напрежение на огромни мускулни групи, при търкаляне, има позитивен резултат върху увеличението на общата устойчивост.

Спомага за понижаване на тежестта. При осъществяване на извършения с фитнес колело за коремни преси са включени няколко мускулни групи, които оказват помощ за ускорение на метаболизма и изгаряне на спомагателни калории.



Още позитивни резултати:

Основната функционалност на коремните мускули е огъването на тялото напред. Следователно всички придвижвания, ориентирани към понижаване на дистанцията сред слънчевия сплит и долната част на корема, дейно ще упражняват пресата.

Ефективни извършения с колело за коремна преса:

Уредът постоянно се употребява за подсилване на коремните мускули. Упражненията не са комплицирани, само че са извънредно ефикасни и единствено след няколко седмици демонстрират страхотни резултати.

Упражнение 1: Клекнете на колене, хванете колелото крепко, като в това време протягате тялото си и постепенно стартирате да се придвижвате напред, с цел да се приближите оптимално до земята. При това упражнение е значимо тялото Ви да е плътно, а не отпуснато. След като избутате колелото и се приближите с тяло към земята, приберете гърдите си назад към краката. Както при доста други извършения, избутването и придърпването с колелото се прави посредством коремните мускули, а не благодарение на гърба или ръцете.

Упражнение 2: Планк

Това е едно от най-хубавите извършения за начинаещи, тъй като укрепва значими мускулни групи и усъвършенства стабилността. Ще се научите да държите вярно колелото за коремни преси, като в това време стоите постоянни.

Начин на осъществяване: Хванете дръжките на ролката с двете си ръце, по една от всяка страна на колелото, дланите са обърнати надолу.

Натиснете торса си в състояние на дъска с тялото си в една права линия от главата до петите.

Задръжте за 30 до 60 секунди. Повторете 3-4 пъти.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР