Колекцията за сезон есен-зима 2023/2024 на Paco Rabanne беше една

...
Колекцията за сезон есен-зима 2023/2024 на Paco Rabanne беше една
Коментари Харесай

Първата колекция на Paco Rabanne след смъртта на дизайнера

Колекцията за сезон есен-зима 2023/2024 на Paco Rabanne беше една от най-очакваните на Седмицата на модата в Париж тази седмица. Тя е първата след гибелта на дизайнера при започване на предишния месец.
 Paco Rabanne, Vivienne Westwood, Balenciaga, Pierre Cardin и какво да чакаме от Седмицата на модата в Париж
Скръб и кавги на Седмицата на модата в Париж

Какво да чакаме от дефилетата във френската столица

Творческият шеф Жулиен Досена, който е отпред на стилната къща от 2014 година, прелестно знаеше това и не разочарова никого. В една от залите на парижкия Музей на модерното изкуство той показа 44 тоалета, с които отдаде респект на Рабан и традициите, които е построил.

А това значи единствено едно - футуристичните одежди, които испанският дизайнер сътвори за Джейн Фонда и кино лентата й " Барбарела " от 1968 година, откриха нов прочит в мини роклите от железни пластини в сребристо, златисто и розово.

Почит към испанската просвета и един също толкоз революционен създател представляваха и дългите рокли с картини на Салвадор Дали - облици, предоставени от фондацията, която се грижи за наследството на художника.

Освен металът и коприната, друга съществена материя в сбирката за идващата есен беше алпака. Дълги палта, скъсени пуловери и по този начин настоящите в последните месеци необятни панталони с ръбове участваха и в сбирката на Paco Rabanne.
 Снимка 608752

Както можеше и да се чака, първите редове в публиката бяха не по-малко любопитни от сбирката на подиума. Самата муза на Салвадор Дали - певицата Аманда Лиър беше там, паралелно с дизайнерите Жан-Пол Готие и Никола Гескиер, креативният шеф на Louis Vuitton.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР