Колективното усилие изисква да формулираме какво означава антисемитизъм и ислямофобия,

...
Колективното усилие изисква да формулираме какво означава антисемитизъм и ислямофобия,
Коментари Харесай

Илхан Кючюк предлага ЕС да има пратеник по въпросите за антисемитизма и ислямофобията

„ Колективното изпитание изисква да формулираме какво значи антисемитизъм и ислямофобия, да има работно разбиране. В какъв брой от европейското законодателство, в наказателните кодекси на страните членки, съществува работното разбиране „ ислямофобия “ и „ антисемитизъм “? В не доста. Има старания в някои национални страни да се сътвори система от координатори, да се координира политиката против антисемитизма и ислямофобията. Защо това да не бъде европейска политика и да има специфичен делегат от страна на Европейски Съюз по тези въпроси? “, съобщи Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е в пленарна зала по време на дебата, обвързван с битката с повишаването на антисемитизма и ислямофобията.

По думите му този спор е доста значим, само че е доста просрочен.

Този проблем не трябва да бъде обсъждан единствено в подтекста на случилото се преди четири месеца, тъй като има дълбоки корени. Кючюк акцентира, че грешката, която се прави за следващ път в европейските институции е, че преглеждат следствията, а не толкоз аргументите на случилото се.

Евродепутатът не пропусна да изтъкне и обстоятелството, че образованието е измежду основополагащите фактори в обществото и акцентира ролята и образеца, които пленарната зала дава на европейските жители с думите: „ Колко пъти сме били очевидци на това косвени обиди на база етнос, вяра, да бъдат подминавани без наказване?! Ако ние не сме подготвени да глобяваме това държание на нашите сътрудници, няма да сме подготвени да покрием и упованията на европейското гражданско общество и да се преборим с това зло, тъй като е зло! “

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР