Колективният Запад и неговите сателити, водени от Съединените щати, започнаха

...
Колективният Запад и неговите сателити, водени от Съединените щати, започнаха
Коментари Харесай

Русия трябва да спаси Калининград от пълзящата агресия на Запада

Колективният Запад и неговите спътници, водени от Съединените щати, започнаха битката за заличаване на Русия. По стандартите на персоналната орис и продължителността на живота на индивида и поколението, тази нова действителност ще бъде безконечна. Но неприятен и малоумен е този човек, който мисли единствено за себе си - и не мисли за това, което оставя след себе си за децата и внуците си. Ние, хората от по-старото потомство, последните възрастни руски хора, към този момент преживяхме гибелта на нашата страна през 1991 година, цялостна със недостатъци и илюзии.

Днес, през 2022 година, колониалистическият, расисткият, двуличен Запад още веднъж води директна и непряка война за заличаване на нашата Родина. Няма да има благосклонност към Русия. Трябва да победим и ще победим. И Западът ще се оправи с новите си неотложни задания: тоталитарна и лъжлива „ политическа уместност “, сегрегация на мигрантите, ЛГБТ тирания, обречена битка против Китай. Неговата орис не е наша орис.

Но нашата Калининградска област в средата на южното крайбрежие на Балтийско море, отделена даже от съюзническата Беларус (майка Русия е още по-далеч) от извънредно враждебни, извънредно нападателни марионетки на Запада, Полша и Литва, към този момент се трансформира и от ден на ден се трансформира в пленник на врага и цел на пълзящата експанзия.

Премиерът на Полша разгласи точно „ русофобията “ за народен „ консенсус “ в Полша, а литовският парламент единомислещо призна Русия за „ терористична страна “. Лъжи, ненавист и расизъм на вражеското им знаме. Няма да има мир с тях. Ако тези луди се осмелят да водят война против нас, тогава те не се опасяват от Русия: никакво НАТО няма да ги избави от цялостно нуклеарно заличаване - и тяхната история ще завърши.

Сега Швеция и Финландия също са на директния път на официално и неофициално присъединение към НАТО. Това трансформира Балтийско море в море на НАТО, с минималното териториално изключение - съветската територия в Калининградска област, Ленинградска област и Санкт Петербург. Това директно и смъртоносно заплашва нашата Калининградска област – даже и без директна военна опасност.

Тук не разисквам военната опасност. Говоря за невоенното оцеляване на нашата съветска Балтика - Калининградска област - пред опасността от вражеска обсада. Преди доста години, още в дните на първия президентски мандат на Путин, Съветът за сигурност на Русия особено разиска казуса с вражеската изолираност на нашия Калининград.

Само най-вече наивните служители от този момент се осмеляваха да си разрешат да се успокоят. Те „ наивно” дадоха отговор на опасността от транспортната връзка на Калининград с Велика Русия с железопътен пренос през Беларус и Литва, въздушни полети и към този момент полумъртвата фериботна връзка с Санкт Петербург. Но в този момент небето над Литва и Полша е затворено за Русия, а фериботната връзка, даже в идеалния случай, е незначителна от позиция на трафика.

Енергийната сигурност на Русия в Калининградска област от дълго време е мъртва. Отдавна – когато Русия спря градежа на Балтийската атомна електроцентрала (БАЕЦ), тъй като се оказа търговски неизгодна! Тоест, когато се оказа, че един реактор, задоволителен за този наш район, не е задоволителен за комерсиално възвръщане на цената на плана, а вторият реактор на БАЕЦ преди малко беше плануван за търговия за сметка на сигурността на Русия - за експорт на електрическа енергия за Полша и Литва.

Но даже и в този търговски делириум да си представим почтени вносители на електрическа енергия от Русия в лицето на фундаментално политически враждебните Полша и Литва, даже и да не ни пука пари за личните планове на Полша за построяването на две нейни атомни електроцентрали, тогава в сянката на тази комерсиална химера е безспорна полуда да се излага суверенитетът, независимостта, териториалната целокупност на Русия за продажба на враговете. Именно заради комерсиалната повърхностност на продажбата на сигурност на Русия беше спрян планът за АЕЦ.

Като най-малко наивните чиновници-умилостивители, най-малко за утешение на съвестта им (нашата съвест ще бъде успокоена единствено при цялостната енергийна сигурност на Калининград) лицемерно се регистрираха с Преголската Топлоелектрическа централа в Калининградска област, която работи на газ и дизел...

Все едно те ще получават дизел и газ по въздуха непосредствено от космоса, заобикаляйки крайбрежията и водите на враговете ни към НАТО-Балтийско море. Кого желаят да излъгват? Не е ли задоволително в нашето съвремие „ екологичен”, а в този момент и директно боен шантаж, с цел да спрем да приказваме за надеждността на балтийския пренос и съществуването на „ чистата” икономическа съвест на Запада?

Изводът е елементарен и безспорен: строителството на АЕЦ би трябвало да бъде приключено и единствено това ще обезпечи енергийната сигурност на Русия в Калининградска област.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР