Колективна оставка хвърли ръководството на БСП в Сандански в знак

...
Колективна оставка хвърли ръководството на БСП в Сандански в знак
Коментари Харесай

БСП – Сандански обезглавена!

Колективна оставка хвърли управлението на Българска социалистическа партия в Сандански в символ на митинг против решението на Националния съвет за налагането на Младен Тимчев като претендент за кмет на алените в курортната община, написа struma.bg.

До оставката се стигна след изключителната общинска конференция на Българска социалистическа партия в Сандански на 18 септември, заяви към този момент екслидерът на социалистите Снежана Стоянова. Това става факт, откакто Националният съвет отхвърли да свика изключително съвещание макар настояването на 64 от членовете в Сандански, които с подписка желаеха преразглеждане и анулация на решенията за одобряване на претенденти за кметове и общински листи по места.

Реакцията  на 64-те е след подаден митинг от страна на санданската организация до Националния съвет за одобряване на законното решение на общинската конференция на 31 август, с което е издигната кандидатурата за кмет на ръководителя Снежана Стоянова.

Любопитното е, че Националният съвет не е върнал нито един отговор на подадените тъжби и сигнали, както и на  въпросите на делегатите на конференцията на Българска социалистическа партия в Сандански кой ще записва кандидатурата за кметове по обитаеми места, какво ще се случи с номинираните претенденти за кметове и общински съветници от първичните организации на партията, кой ще даде гаранция, че препоръчаните от тях претенденти ще вземат участие в локалните избори от Българска социалистическа партия, и така нататък На тези въпроси и до през вчерашния ден няма отговор от Народно събрание,  ядосва се Сн. Стоянова.

Ето какво сподели тя за оставката:

„ Отказвам изрично аз и екипът ми да участваме и да работим в изборната акция за Младен Тимчев като претендент за кмет на Българска социалистическа партия. Моето решение последваха Андон Ризов, Милена Костадинова, Мария Василева, Румен Галинов и Таня Петрова, това е общинското управление.

Не съм поставяла условия на нито един в ръководството и номинираните за кметове на кметства и листата за общински съветници да ме последват. Пред тях съм декларирала, че всеки има право на избор по какъв начин и с кого да работи в предизборната акция. Но сигурност за регистрирането им и присъединяване им от името на Българска социалистическа партия аз не мога да им обещая.

Желанието на болшинството, които застанаха зад мен и до мен, е да не изгубят посланичество в локалната власт, по тази причина взехме решение да участваме в предизборната конкуренция със съидейници на концепцията ни за смяна, която аз виждам в локалната коалиция, формирана от партия “Атака ”, „ Воля ” и РЗС.

Затова ние от Българска социалистическа партия ще се включим като гражданска квота в листата на обединението. Въпреки подадената от мен оставка аз не преставам да нося партията Българска социалистическа партия в сърцето си, само че при настоящето й управление съм безапелационна, че не намирам общ език и поддръжка ”, сподели Сн. Стоянова. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР