Колегиумът на европейските комисари и министрите от българското правителство ще

...
Колегиумът на европейските комисари и министрите от българското правителство ще
Коментари Харесай

Еврокомисарите и правителството ще заседават в София на 12 януари

Колегиумът на европейските комисари и министрите от българското държавно управление ще заседават дружно на 12 януари в Националния замък на културата в София. Те ще проведат паралелно три клъстърни срещи по тематики, свързани с целите на Българското председателство и европейския дневен ред. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Комисари и министри ще разискват въпроси в областите: външни работи, сигурност и защита, миграция и правосъдие; приобщаваща и постоянна Европа, близка до гражданите; конкурентна, новаторска и цифрова Европа. Основни докладчици на трите срещи са заместник-министър ръководителите Екатерина Захариева и Томислав Дончев и министър Лиляна Павлова.

Непосредствено след разискванията ще се организира общо съвещание на колегиума на комисарите и българското държавно управление с присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на което ще бъдат показани резултатите от полемиките. Председателят на Европейска комисия Юнкер и министър председателят Борисов ще дадат и конференция за медиите.

В програмата на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са включени независими срещи с президента на Република България Румен Радев, ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов. Колегиумът на комисарите ще се срещне и с председателския съвет на Народното събрание на Република България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР