Колегите от МОСВ публикуват обновена информация за язовирите. Те работят

...
Колегите от МОСВ публикуват обновена информация за язовирите. Те работят
Коментари Харесай

Нанков: Фигуративно вече сме сложили чиновник до всяка дупка. Целта ни е да решим цялостно този проблем

Колегите от Министерство на околната среда и водите разгласяват актуализирана информация за язовирите. Те работят доста добре с Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките. Няма заплаха за популацията от преливащите в страната язовири.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на районното развиване Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила. Той разяснява тематиката за дупките по пътищата и разпореждането на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. "Търсим вид за същественото решение на казуса с дупките по пътищата. Фигуративно към този момент сме сложили служител до всяка дупка, тъй като това е един от главните цели на кабинета "Борисов 3 ". Целта ни е да не вършим палиетивни поправки и да запълваме дупките със тудена примес. Търсим дълготрайно и изцяло решение на казуса. Вариантите за финансиране са няколко - вкарваме ТОЛ системата, има възможнсот и за европейски средства. Палиетивните поправки и пълненето със студена примес на дупките излиза десетки милиони на година, а резултати няма. Тази порочна процедура би трябвало да се приключи ", безапелационен беше министърът.

"На година ще рехабилитираме по към 400 км пътища. Това означва, че за 6-7 години ще сме положили нов асфалт на всички места по републиканските пътища. Ще следим естествено и за качеството на ремонтите и изразходването на средствата. Трябва да се съобразяваме и с метерологичните условия. Целта ни е този проблем да се реши един път вечно ", повтори Нанков.

"Днес или на следващия ден трябваше да започва градежа на сектора от Ябланица до пътен възел "Боаза " на Автомагистрала "Хемус ". Отложихме го поради неприятното време. Не може да вали сняг и ние да вършим първа копка. Това най-вероятно ще стане другия вторник, когато времето ще е хубаво. Срокът за осъществяване на тази права е 2 години, само че мисля, че ще успеем да го съкратим. Като цяло, периодите ни за градеж на Автомагистрала "Хемус " са доста положителни. Тази година стартираме градежа на 77 км. В момента проектираме 85 км, които ще стартираме да строим 2019 година. Работим по цялото трасе ", увери Николай Нанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР