Колеги и приятели на загиналия рибар край Кричим излизат на

...
Колеги и приятели на загиналия рибар край Кричим излизат на
Коментари Харесай

След трагедията в р. Въча: Рибари излизат на протест пред ВЕ...

Колеги и другари на починалия риболовец край Кричим излизат на митинг в неделя от 12 часа пред постройката на Водноелектрическа централа Кричим.

" Там където практикуваме заниманието си, изпращаме децата ни да играят, животните водим на водопой и от водата, от която се нуждаем за напояване на градините. Нека кажем завършек на своеволията и застанем зад едно умно решение с оповестителна система при изпускането на високи води по река Въча. Скоро реката лиши човешки живот, а в последните няколко години пресушаванията пък доведоха до отчасти заличаване на фауната в реката. Изпускането на нефтени артикули в чистите води на Въча пък бяха причина за замърсяване на питейната вода на града ни. Нека изразим гражданската си позиция! ", написаха в обществената мрежа уредниците на митинга Риболовен клуб " Балканка " взаимно със Сдружение " Олимпик 2002 ". И приканиха в неделя от 12 часа да се съберат пред постройката на Водноелектрическа централа Кричим.

Според тях до тук се стигна, откакто приливна вълна от ВЕЦ-а над Кричим умъртви човек при започване на месец май. Мъжът беше няколко часа в неопределеност, само че след издирвателна акция тялото му беше намерено.

Очевидци настояват, че голямо количество вода е пуснато от водноелектрическата централа и вълната погълнала 60-годишния риболовец от Пазарджик.

От НЕК обясниха тогава, че изпускането на вода е осъществено по график и не е било изключително.

Разследването на случая с рибаря продължава, аргументите за случилото се прецизират.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР