Коледни надбавки за пенсионерите няма да има, каза социалният министър

...
Коледни надбавки за пенсионерите няма да има, каза социалният министър
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: Коледни надбавки за пенсионерите няма да има

Коледни надбавки за пенсионерите няма да има, сподели общественият министър

" Подкрепихме 342 семейства единствено при последните наводнения. Министерски съвет взе нетрадиционно решение - на всяко домакинство, потърпевшо при злополучие, да се приведе оптималната помощ, това са над 1400 семейства ", сподели в предаването " Събуди се " по Нова тв общественият министър Иванка Шалапатова. В преодобяването на последствията от вредите са били включени и безработни.

" До края на месеца ще започва работна група, която да дефинира критериите за установяване на минималната работна заплата. Политиката ни е за увеличение на приходите. Идеята е да повишим цифровите пълномощия на хората посредством квалификации ", заяви тя.

" Редица помощи бяха нараснали, социалнотото министерство получи с 400 млн. лева повече. По закона за протекция на детето имаме нарастване на вложенията, трудът на персоналните асистенти се подвигна с 20 % ", сподели Шалапатова.

Според нея би трябвало да се отчетат както териториалните, по този начин и браншовите особености при установяване на минималната работна заплата. Безработицата няма да се усили поради повдигането на минималната работна заплата, счита тя. Над 1 милион души нито учат, нито работят, тези хора би трябвало да се стимулират, напомни Шалапатова. Сега безработицата в страната е 5%, само че на процедура е по-висока, за какво регистрира единствено записаните в бюрата по труда.

Заплатите на обществените служащи ще се усилят с над 10 на 100, само че от тях ще се изисква доста повече.

" Минималната пенсия ще се вдигне с 60 лева, само че ще се стремим да мотивираме хората да работят и в пенсионна възраст, твърди общественият министър. Голяма илюзия е, че всички пенсионери имам един-единствен приход единствено от пенсиите ", сподели Шалапатова.

Коледни добавки за пенсионерите няма да има.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР