Коледни добавки към пенсиите няма да има и това е

...
Коледни добавки към пенсиите няма да има и това е
Коментари Харесай

Шалапатова обеща с 50 лв. повече на месец за пенсионерите, но без добавки за Коледа

„ Коледни добавки към пенсиите няма да има и това е главната смяна на нашата политика към пенсионерите – вместо два пъти в годината да даваме надбавки по 50 лева, ние усилваме приходите от пенсия на пенсионерите ежемесечно с малко над 50 лева “ Това сподели за общественият министър Иванка Шалапатова.Тя посочи, че засяга увеличението на минималната пенсия от 523 лева на 580 лева Този растеж на пенсиите е заложен в бюджета на Държавното публично обезпечаване и е с 11% от юли, по Швейцарското предписание.

Шалапатова добави, че се чака междинната пенсия да се вдигне с към 100 лева на месец. Прогнозата за инфлацията е под 5%, до момента в който нарастването на пенсиите е 11%, акцентира тя.Предвидено е и увеличение с 26% на вдовишките добавки.

„ Нашата цел е трайно увеличение на размера на пенсиите, тъй че те да бъдат съответни. И въпреки това – да активираме пенсионерите. Вчера Министерския съвет Прие проект за деен живот на пенсионерите “, разгласи още общественият министър.

В проекта са планувани безвъзмездни образования за цифровия умения за най-възрастните и включване в обществения и публичния живот.

За следващата година общественото министерство, взаимно с финансовото и Национален осигурителен институт, ще провежда и осведомителна акция за най-младите, с цел да схванат за какво е значимо да се обезпечават върху цялостния размер на заплатата си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР