Коледната магия завладя и Дневния център за пълнолетни лица с

...
Коледната магия завладя и Дневния център за пълнолетни лица с
Коментари Харесай

В Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Пещера посрещнаха Дядо Коледа

Коледната магия завладя и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Пещера. В празничното забавление се включиха кметът на Общината Йордан Младенов, ръководителят на Общинския съвет Васил Филев, чиновниците от Дирекция „ Социално подкрепяне “, шефовете на Дневния център за деца и младежи с увреждания и на Центъра за настаняване от фамилен вид с деца и младежи, Руса Каврошилова - шеф на ЦПЛ-ОДК,  Виктория Пенева - шеф на Домашен обществен патронаж, ръководителят на читалище „ Развитие " Фаня Иванова и доста посетители.

Директорът на Центъра Соня Бурова благодари на кмета на Община Пещера за положителните партньорски взаимоотношения с общинската администрация. Тя изрече благодарности и към ръководителя на Общинския съвет за положителното ръководство и взаимната работа, ориентирана към възстановяване на качеството на обществената услуга, целяща заслужен живот на потребителите.

Присъстващите станаха очевидци на възстановка на  библейската история за раждането на Христос и изпяха известната коледна ария „ Тиха нощ, свята нощ “.

По остаряла българска традиция беше приготвен  ритуален коледен самун, символизиращ плодородието и мира в фамилията. Питата разчупи Йордан Младенов, изричайки пожелания за здраве и благоденствие. Тази година паричката се падна на Мария  Бонева.

Празникът не мина без наличието на Дядо Коледа, Снежанка и Джуджанчо. С усмивка и богатства дума те подариха присъстващите с подарък от чувала на положителния дъртак.

Илиан Сандрев - началник на вокална група „ Шарения " към ОДК, изпя най-новата си ария „ Мъри, Димитро льо ", с което бе сложено началото на хорото.

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Пещера е форма за поддръжка на пълнолетни лица с трайни увреждания, в който се основават условия за обслужване денем, отговарящи на ежедневните и рехабилитационните им потребности, организация на свободното време, персоналните контакти, създаване на обществени умения. Потребителите се подкрепят от експерти за обществено включване и предварителна защита на настаняването им в профилирани институции.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР