Коледната магия ви позволява да хапвате, колкото си искате коледни

...
Коледната магия ви позволява да хапвате, колкото си искате коледни
Коментари Харесай

Коледни бишкоти с орехи и стафиди

Коледната магия ви разрешава да хапвате, колкото си желаете коледни бишкоти с орехи и стафиди, без да се притеснявате, че ще напълнеете

Необходими Продукти

● яйца - 2 огромни
● брашно - 120 г пълнозърнесто
● брашно - 60 г друго
● кафява захар - 70 г
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сол - 1/4 ч.л.
● ванилия - 1 пакетче (или 1 ч.л. течна ванилия)
● орехи - 60 г
● стафиди - 50 г

Начин на подготвяне

Разбиваме яйцата и захарта. Към тях прибавяме брашното, бакпулвера, солта и ванилията. Разбъркваме добре и прибавяме стафидите и нарязаните орехи.

Разделяме готовата примес на 2 равни елементи. С помощта на лъжица прехвърляме сместа в тава, която авансово сме застлали с хартия за печене.

Оформяме 2 правоъгълни рула с дължина към 25 см и широчина 6-7 см. Печем към 20 минути в авансово загрята до 170 градуса (с вентилатор) фурна.

Изваждаме тавата от фурната и понижаваме температурата до 160 градуса. Оставяме изпечените бишкоти да се охладят за към 10 минути. След това прехвърляме рулата върху дървена кухненска дъска и ги нарязваме диагонално на филийки с дебелина към 1-1.5 см.

Подреждаме ги в тавата и връщаме бишкотите назад във фурната. Печем ги почти 10 минути, до момента в който стартират да стават златисти. След това обръщаме сладките от противоположната страна и ги запичаме за още 10 минути.

Оставяме готовите коледни бишкоти да се охладят върху решетка и ги съхраняваме в железна кутия или в стъклен буркан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР