Коледна екоакция по Южното Черноморие. Доброволци се събраха на плаж

...
Коледна екоакция по Южното Черноморие. Доброволци се събраха на плаж
Коментари Харесай

Доброволци организираха празнично почистване на плаж Аркутино

Коледна екоакция по Южното Черноморие. Доброволци се събраха на плаж Аркутино за празнично разчистване. Кампанията е под надпис " Чиста Коледа “ се организира за шеста поредна година.

По време на почистването имаше и дрескод – всички трябваше да бъдат с коледни шапки и декорации. Всяка година акцията събира близо 350 кг боклуци.



Тази година крайбрежието е по-замърсено поради бедствието което сполетя региона на Царево и Приморско. Въпреки празничния ден доста хора, с децата си и домашните любимци се включиха в акцията.

" Можем да си починем от толкоз доста празници и да създадем нещо положително и за Земята, която пък ни се отблагодарява на нас. Колкото и банално да звучи, тя ни храни ", сподели Дияна Милева.



" Интересното в тази акция е мотото " За депозитна система и в България ". Днес също ще забележим в края на събитието какъв брой пластмасови бутилки сме събрали, също ще ги калкулираме, с цел да забележим каква сума може да се вземе, в случай че тези бутилки бяха върнати, тъй че депозитната система е доста значима ", добави Илияна Стоилова, уредник на екокацията.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР