Коледата ще бъде весела за Димитър Бербатов. Най-добрият български футболист

...
Коледата ще бъде весела за Димитър Бербатов. Най-добрият български футболист
Коментари Харесай

Елена и Бербатов се събират за Коледа

Коледата ще бъде радостна за Димитър Бербатов. Най-добрият български футболист през този век ще бъде на празниците дружно със своето семейство. Половинката му Елена дружно с дъщерите им Деа и Елиа ще дойдат в Индия.

Митко сега лекува травма и не взема присъединяване в мачовете на своя клуб "Керала Бластърс ". Отборът от град Кочи през днешния ден гостува на ФК "Ченай ", само че българският състезател не пътува с тима. Той получава по-дълга отмора за възобновяване от своя треньор Рене Мюленстийн. Очакванията са Бербо да бъде в игра на 31 декември, когато е следващият кръг от индийската Суперлига.
Самият Митко загатна преди дни пред индийските медии, че най-сетне ще бъде дружно с обичаните си хора.

"Трудно е, когато си надалеч от фамилията, само че ние сме експерти. Ще имаме няколко дни отмора, тъй че се надявам да видя фамилията си ", разяснява Бербатов. Самият той няма време да се прибере до България, само че по тази причина пък е уредил билети за Елена, Деа и Елиа.

Любопитното е, че доста хора в Индия също честват Коледа, макар че единствено 2,3% от популацията са християни. Там Коледа е знак на братството. Индусите се причисляват към общия празник на човешкото състрадание. Разпространено е свиренето с тъпан и чинели, написа "България през днешния ден ".

Само европейците и християните посрещат Нова година в Индия на 1 януари. Григорианският календар бил въведен там от англичаните и се води формален за страната, само че малко на брой го съблюдават. Индийците употребяват слънчевия календар, основан от египтяните през 4-ото хилядолетие прочие Хр.
В Западна Индия, където играе Бербатов, Нова година се посреща в края на октомври. На покривите на къщите се палят дребни огньове. Индусите се молят на богинята на благосъстоянието Лакшми.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР