Коледа традиционно се празнува по много начини и честванията варират

...
Коледа традиционно се празнува по много начини и честванията варират
Коментари Харесай

Рецепта: Ултимативният яйчен пунш

Коледа обичайно се чества по доста способи и честванията варират в другите култури. В дните преди Коледа хората нормално слагат специфични украшения, в това число цветни светлини и вечнозелени дървета. Подаръците постоянно се слагат под елхата и се разменят на Коледа сред обичаните хора. Големите ястия също нормално се сервират като част от празника. 

Всяка просвета има собствен обичайни ястия - през днешния ден ще ви срещнем с ултимативния яйчен пунш , с които да разнообразите вечерята.

Яйченият пунш е американско пиво и неговото подготвяне за коледната софра е отколешна традиция. Вероятно за това към тази напитка като че ли се носи някаква магия, препращаща ни към романтиката на коледната нощ, когато атмосферата е топла и сърдечна, а децата с боязън отварят подаръците си.

Ако желаете да си приготвите и вие яйчен пунш , който да ви стопли през студените зимни нощи, става известно, това изобщо не е мъчно.

Разбира се, разновидностите за приготвянето на яйчен пунш изобщо не са малко, само че ние сме избрали особено за вас един, който сигурно няма да ви разочарова.

Много предписания за домашно подготвяне на яйчен пунш изискват дълготрайно подготвяне, само че тази рецепта може да се сътвори тъкмо преди празнично празненство. Просто разбийте жълтъците със захар, сметана и бърбън, по-късно прибавете пухкави белтъци. Това го прави с доста повече баланс от версиите, закупени в магазина, които постоянно са необичайно гъсти и примамливо сладки. Сервирайте го върху лед с поръсено индийско орехче.

Яйцето може да приготвено 2 до 3 часа по-рано, покрито и охладено. Когато сте подготвени за сервиране, разбийте, включете белтъците и сервирайте незабавно.

Инструкции

1.Поставете жълтъците в купа. Разбийте на приблизително висока скорост, до момента в който стане гъста примес и с цвят на лимон, към 4 минути.

2.Намалете скоростта до приблизително ниска, постепенно прибавете захарта и разбийте, до момента в който сместа стане гъста и кремообразна, към 5 минути. Бавно изсипете бърбън и разбийте. Бавно изсипете млякото, сметаната и ванилията и продължете да разбивате, до момента в който се разбъркат, към 3 минути. (Намалете скоростта, колкото е належащо, с цел да не се пръска течността.) Прехвърлете сместа в резервоар за сервиране.

3. Почистете и подсушете купата на миксера и приставката за бъркане. Поставете белтъците в чистата, суха купа и разбийте на приблизително висока скорост, до момента в който се образуват приблизително твърди върхове, към 2 минути. Разбъркайте белтъците в сместа от жълтъци, до момента в който се включат изцяло и яйчният пунш стане бледожълт и пенест.

4. За да сервирате, напълнете чашите с лед, пресипете течността върху леда и украсете с щипка индийско орехче.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР