Коледа е един от най-красивите зимни празници, любим на малки

...
Коледа е един от най-красивите зимни празници, любим на малки
Коментари Харесай

Как да държим котката далече от коледната елха?

Коледа е един от най-красивите зимни празници, обичан на дребни и огромни. Той стартира доста преди Коледната нощ, още с украсяването на елхата. Най-любимото и радостно обвързване на децата във всеки дом е да накичат коледното дръвче. Този радостен обред няма да мине без котката Ви. Тя ще взе участие интензивно, без значение какво е Вашето предпочитание. Опазването на елхата от котката е сложна задача, само че въпреки всичко би трябвало да се следват някои препоръки, за посрещнете празника с коледно дърво.

Не украсявайте елхата с храна

Украсата с пуканки, плодове, курабийки и орехи и други храни е красива, само че котето не се интересува от естетическата стойност на нещата и ще се опита да похапне от нея. Освен това храната може да се окаже рискова за здравето на котката. Не украсявайте с храна - първо предписание за запазване на елхата от котката.

Не поставяйте висящи и светещи украси

Висящите гирлянди, клатещите се и светещи топки, коледните лампички са все украси, които ще притеглят като магнит котето към елхата. Ако желаете да поставите въпреки всичко и такава декорация, най-добре е да бъде на високо и недостъпно за котката място. Играчките върху по-ниските клонки на елхата връзвайте с цветни шнурчета, с цел да бъдат по-трудни за събаряне. В никакъв случай не трябва да се поставят запалени свещички на дръвчето, те са и рискови за котето. Добре е изборът на коледни топки и друга декорация да изключва стъклените, защото при строшаване котето може да се нарани.

Котката е любопитно животно и ще желае да опита и на усет елхата. Похапването на елхови иглички и декорация от неестествен сняг обаче може да провокира разстройство у котката.

Мястото на елхата в дома

 Коледно дърво и котка

Най-доброто решение е елхата да бъде сложена в помещение, до което котката няма достъп. Тогава ще можете да се радвате на цялостния искра на украсеното си дръвче. В множеството случаи това е невероятно. Затова би трябвало да се откри уместно място, където котката стига мъчно.

Подобно основание ще се отрази на размера на елхата. По-малката елха може да се побере и на някое недостъпно за котката място.

Стабилното закрепване на елхата също е належащо изискване, с цел да мине без катастрофи Коледният празник, както за Вас, по този начин и за Вашия бухнал домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР