Колаж: Нова ТелевизияБългарски лекар, който работи в Швейцария, разкри интересна

...
Колаж: Нова ТелевизияБългарски лекар, който работи в Швейцария, разкри интересна
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев от Берн: Ваксината срещу ковид не може да промени ДНК-то ни

Колаж: Нова Телевизия

Български доктор, който работи в Швейцария, разкри забавна детайлност за имунизацията против коронавирус. Както е известно, у нас стартира имунизация от януари.  Ваксината на Pfizer е по този начин наречената РНК ваксина. Тя не е нова. Има сходни ваксини и се ползват по света, само че в лимитирани количества. Тя се основава на един детайл от ДНК-то ни, които не може да бъде презаписан. Тя не може обаче да промени ДНК-то ни. Тя ускорява клетъчният имунитет на клетките ни. Това съобщи доктор Аспарух Илиев, завеждащ Лабораторията по инфекции на мозъка към университета в Берн, в ефира на Нова телевизия.

" Всяка една ваксина се позволява на пазара след едно извънредно в детайли тестване. С имунизацията на Pfizer имаме тестване от към 8 месеца. Когато се тества една ваксина се следи безусловно всичко - от мястото на зачервяване до настроението на пациента. Тя има непряк резултат като повдигане на температура, леко настинка. Предизвиква мощен имунен отговор. Не откриваме огромни проблеми с нея ", сподели още той.

На въпрос по какъв начин ще схванат хората, че тя работи, той съобщи, че ефикасността ѝ е доста висока съгласно клиничните проучвания. " Хората имат една доста добра отбрана още след първата доза. Изследванията демонстрират, че хората нямат 100% отбрана, само че при използването ѝ - те ще прекарат болестта доста по-леко ", изясни експертът, написа Novini.bg.

" Ако сте болен, сред първият и вторият банкет на имунизацията - моята рекомендация е да не слагате втората доза от нея, такава е и рекомендацията на регулаторите. Няма проблем тя да се одобри по-късно ", сподели доктор Илиев.

Що се отнася до това какъв брой време е действието на имунизацията, той съобщи, че това се изследва от компанията и ще има информацията в границите на 4-5 месеца. " Мит е, че имунитета срещи коронавирус е постоянен. Имам познати, които имат антитела 8 месеца след боледуването си и такива, които се разболяват наново единствено месец след преболедуването на вируса ", описа докторът.

" Имаме ваксина, хубаво е тя да бъде приложена ", сподели още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР